Kort Från Tass

2023-03-28

Här kommer nattens skörd. Stockholm nämns i 2023-03-28 03:57.
TASS, [2023-03-28 00:05]
Polisen använde elchokgranater för att skingra ett icke sanktionerat anti-regeringsmöte i Tel Aviv, rapporterar vår korrespondent.
En spontan protest från motståndare till Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, hans regering och hans föreslagna rättsliga reform började på måndagskvällen. Det ägde rum nära ett komplex av regeringsbyggnader i östra Tel Aviv.
Polisen skingrade den första stora gruppen demonstranter med vattenkanoner, men några av demonstranterna återvände till gatan. De tände flera stora eldar på vägbanan och började skandera anti-regeringsparoller. Branden släcktes sedan av räddningstjänsten som kom till platsen.
TASS, [2023-03-28 01:23]
Den ryske ambassadören i USA Anatoly Antonov sa till tidningen Newsweek:
◾️Det är dags för väst att överge försöken att använda doktrinen om mänskliga rättigheter för geopolitiska spel;
◾️USA försöker etablera global kontroll över innovationsmarknaden, för att på egen hand fördela fördelar för sina egna intressens skull;
Arrangörerna av det andra "Summit for Democracy", som kommer att hållas den här veckan i ett virtuellt format i USA:s överinseende, pressar deltagarna att inkludera antiryskt språk i det slutliga uttalandet.
TASS, [2023-03-28 01:34]
Tyskland vill öka militärt bistånd till Ukraina till 15 miljarder euro under de kommande åren, rapporterade tidningen Der Spiegel.
Det förväntas att beloppet redan i år kommer att mer än fördubblas och överstiga 5,4 miljarder euro. Samtidigt, som publikationen påpekar, planeras det under de kommande åren att avsätta ytterligare 8,8 miljarder euro för att "uppfylla skyldigheter" gentemot Ukraina . Försvarsministeriet kommer att kunna sluta kontrakt för detta belopp. Hittills har 1 miljard euro utlovats för detta. Som ett resultat kommer det totala stödbeloppet till Kiev att vara över 15 miljarder euro, sammanfattar Der Spiegel.
TASS, [2023-03-28 01:37]
Den 27 mars genomförde Nordkorea en simulerad kärnvapenexplosion med mark-till-jord taktiska ballistiska missiler. Detta rapporterades av Central Telegraph Agency of Korea.
UPD: Nordkoreas militär testade igen en undervattensdrönare som kan bära kärnvapen och orsaka en "radioaktiv tsunami". Detta rapporterades av Yonhap-byrån.
Enligt nyhetsbyrån Yonhap testades den 27-28 ett "strategiskt undervattensvapensystem".
"Observera: Här nämns Stockholm."
TASS, [2023-03-28 03:57]
Ryska federationen kommer att återkomma till frågan om att spränga Nord Streams på platsen för FN:s säkerhetsråd. Detta uppgav Dmitrij Polyanskij, Rysslands förste vice ständige representant vid FN.
"Jag är säker på att vi kommer att återkomma till det här ämnet i säkerhetsrådet och i allmänhet, tack vare våra ansträngningar med kineserna, har det alla möjligheter att ordentligt "registrera sig" på rådets plattform", noterade diplomaten i sin Telegram-kanal "Och det kommer nu att bli svårare för Köpenhamn, Stockholm och Berlin att låtsas att allt går bra - de kommer att behöva rapportera till säkerhetsrådet på ett eller annat sätt om framstegen i sina utredningar."
TASS, [2023-03-28 04:42]
På Twitter, från och med den 15 april, kommer endast autentiska konton att kunna delta i omröstningar, sa Elon Musk.
Entreprenören tror att denna åtgärd kommer att hjälpa till att klara av avancerade bots med artificiell intelligens. Från mitten av april kommer endast verifierade användare att vara synliga bland de rekommenderade kontona i avsnittet "För dig".
TASS, [2023-03-28 04:57]
Ryska banker meddelade att de är beredda att testa den digitala rubeln på riktiga kunder.
Lanseringen av pilotprojektet med den digitala rubeln om verksamhet med riktiga kunder kommer att börja efter antagandet av regelverket i slutet av april-maj, men de undersökta ryska bankerna är redo att börja testa den digitala rubeln. Vi fick höra om detta i kreditorganisationer.
Det var planerat att börja testa riktiga betalningar med den digitala rubeln från den 1 april, men paketet med räkningar på den digitala rubeln klarade bara den första behandlingen i statsduman. Centralbanken sa att testning kommer att börja först efter att regelverket har antagits.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram