Tappad GW?..

2023-02-28
Naaaawh....ja jag var ju rätt länge ensam även på detta tema.....
Men allvarligt talat om kroppen är själens spegel så finns det ju uppenbarligen en hel del moraliska karaktärsmässiga oklarheter, detta oavsett om de finns i politikers munnar eller i polispromemorior inlåsta i Carl Persson kassaskåp......
https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/l3Jm8G/anna-bjorklund-har-leif-gw-tappat-det?fbclid=IwAR2RmwxqY3lmqj7tYH4sI6slXlelxeL0FI4Y3HAqDdY0PrJ9pK0H3u1QKFg
" Det är underbart att höra Leif GW Persson berätta att någon varit dum. Sedan jag gick i småskolan har han fungerat som ett slags etikettsexpert fast för alla oss som bryr sig mer om att folk är lite hyfsade mot varann än om i vilken vinkel man ska hålla gaffeln. Vilket tydligen är rätt många, GW behandlas numera i medierna som nationens sanna överhuvud, den enda som rättvist kan reda upp när glinen gnabbas.
Varje gång en journalist ringer så svarar GW, förklarar tålmodigt vad som har hänt, vem som är en pellejöns och vem som visat sig direkt ondskefull, om vem det är synd om och vem som bara ska skärpa sig. Och vi lyssnar, för det han säger låter sant. Vår tillit är så stor att Sverige är det enda landet i världen där det går att sälja både kryddkorv och lådvin med hjälp av en kriminologiprofessors faderliga nylle. Att han blivit råtät på kuppen? Det förtjänar han! Han har ju rätt?
Som strax före jul. Den krångliga historien om jäv i polisledningen kom ut och var svår att hänga med i, faktiskt svår att bry sig om. Tills GW ställde upp och förklarade allt, berättade att polischefen hade “sylt upp till armbågarna”, kallade fallet för “mumsfilibabba för en åklagare”.
I Nyhetsmorgon meddelade GW hur cheferna agerat fel och om svartsjukedramat bakom, spekulerade i det skadade förtroendet för polismyndigheten och hur de inblandade skulle straffas. Polisen Mats Löfvings ansikte pekar han ut på en skärm – “Löfving, han, där i mitten”. Honom, särskilt, kommer det inte gå bra för, berättar hela Sveriges moraliska kompass, i vårt största morgonprogram.
Mycket riktigt. När Mats Löfving två månader senare hittats död i sin lägenhet är det efter en utredning som pekar ut honom, precis som GW gjorde. Och för att förekomma snacket om tystnadskultur inom polisen – ett ämne som GW genom åren lagt hundratals tv-timmar på att beskriva – har man hållit en presskonferens om det hela.
När Löfving nu är död får hans karriärs slut en annan klang, och så även GW:s sätt att prata om den. Utredningen – som kommit fram till ungefär samma saker som GW själv tidigare gjort inför miljonpublik – är “alldeles åt helvete”, han kallar den för en “offentlig avrättning”. Han beskriver det som att skulden för Löfvings bortfall går att lägga på polismyndigheten direkt, på utredningen och på de som publicerat den.
Vi som varit med om drev eller på nära håll sett vad det gör med människor vet att det är en märkligt fysisk upplevelse, när det känns som att en hög våg kommer dånande emot en. Ett akut obehag som just då förmörkar allt, som i stunden verkar omöjligt att inte slukas av. Men långsiktigt så verkar de täta tidningsrubrikernas värsta psykologiska skada ha med GW:s egna område – förtroende – att göra.
För under drev så händer något märkligt, svart blir plötsligt vitt. De som nyss var nära vänner låtsas som att ni aldrig setts, de som alltid skrattade åt dina skämt berättar nu att de alltid tyckte de var oacceptabla. Det obehagliga i det är inte bara den plötsliga ensamheten, utan att sinnena och minnena plötsligt inte går att lita på. Mediala drev är på det sättet en psykotisk upplevelse.
Att förnuft inte är något att förvänta sig från de flesta i sådana situationer, det har vi fattat, råttorna flyr skeppet. Men Leif GW Persson? Hans lugn är ju känt som orubbligt, snudd på kroniskt! Har GW tappat det, börjat flaxa som alla andra? Vem ska vi nu hålla i handen när det blåser?"

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram