Rusande Tysk Räntekostnad

2023-02-28
Så den monetära mekaniken har inte den funktionen (pyramidspel) inbyggd från början? Kontrolleras den dessutom inte av privata aktörer som vinstmaximerar på allmänhetens bekostnad?
Hur skapas pengar? Vad är skuldmättnad?
--> --> -->
Den tyska skulden skjuter i höjden.
Ränteavgifterna har tiodubblats på två år, enligt finansdepartementet.
Räntorna på Tysklands statsskuld har skjutit i höjden från 4 miljarder euro (4,2 miljarder dollar) 2021 till 40 miljarder euro (över 42 miljarder dollar) för närvarande, avslöjade Tysklands finansminister Christian Lindner på måndagen.
”Det här är pengarna som vi inte kommer att ha tillräckligt med för andra ändamål i framtiden: utbildning, digitalisering och investeringar i klimatskydd. Därför är det ekonomiskt vettigt att begränsa skuldtillväxten”, skrev han på Twitter.
Samtidigt noterade ministern att Tyskland skulle fortsätta att stärka sin energisäkerhet, öka biståndet till Ukraina och stärka de nationella väpnade styrkorna.
Tysklands offentliga skuld överstiger 2,3 biljoner euro (2,4 biljoner dollar) och är enligt Internationella valutafonden 68,3 % av landets BNP.
Förra veckan sa Lindner i en intervju med T-Online nyhetsportal att skuldökningen berodde på akuta åtgärder under Covid-19-pandemin och energikrisen. I detta avseende insisterade han på att regeringen behövde begränsa sina utgifter, och därför skulle staten inte kunna lösa nuvarande ekonomiska problem som fallande välstånd.
EU:s största ekonomi har kämpat för att klara av skyhöga energikostnader. Nationen, som huvudsakligen är beroende av naturgas för att driva sin industri, har lovat att ersätta importen från sin en gång stora leverantör – Ryssland – redan i mitten av 2024. Försök att diversifiera gasförsörjningen har dock bidragit till energikrisen. EU:s sanktionstryck, underhållsfrågor och sabotage av Nord Streams rörledningar har ytterligare förvärrat problemet.
I år planerar den tyska regeringen att ge ut rekordstora skulder för att motverka den allt djupare energikrisen.
Enligt Federal Finance Agency kommer den totala federala skuldemissionen att öka till cirka 539 miljarder euro (570 miljarder dollar), vilket leder till högre servicekostnader till 42,2 miljarder euro (45 miljarder dollar) från 15,3 miljarder euro (16 miljarder dollar).

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram