Helt Grundlösa Anklagelser

2022-11-30
Att Turkiet har blivit en trygg plats för grovt kriminella, bland dem svenskar, avfärdas av president Recep Tayyip Erdogans talesperson Ibrahim Kalin.
– Turkiet har inte blivit en fristad för gangstrar, säger Ibrahim Kalin.
Ett tiotal efterlysta personer från Sverige håller sig undan i Turkiet, kan SVT berätta. En av de misstänkta för det uppmärksammade mordet på 12-åriga Adriana i Botkyrka befinner sig i landet, enligt SVT:s uppgifter, och även den ”Kurdiske räven”, efterlyst misstänkt för flera synnerligen grova narkotikabrott. Om Turkiet kommer att lämna ut dem till Sverige vill Ibrahim Kalin inte svara på, men betonar att de följer rättspraxis och att kriminella ska lagföras.
– Jag kan inte uttala sig om enskilda fall, men vår princip är att vi skyddar eller gömmer inte kriminella, säger han.
I Turkiet pågår nu en politisk diskussion där bland annat ledaren för oppositionspartiet CHP kritiserat att knarkbaroner från andra länder sökt sig till landet.
Maffialedare har gripits
Senaste veckorna har två utländska maffiabossar gripits i Turkiet, en montenegrin och en italienare, båda har varit efterlysta misstänkta för bland annat knarksmuggling. Montenegrinen greps i sin lyxvilla i Istanbul där han bott sedan 2014.
På frågor om det finns en risk att internationella brottslingar söker sig till Turkiet, blir han irriterad och provocerad.
– Om du antyder att Turkiet på något sätt erbjuder dessa personer en fristad, och skyddar dem här, så har du ingen som helst grund för det, säger Ibrahim Kalin.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram