Det Bidde...

2022-11-30
Någon som håller emot att det till slut "bidde ingenting" 😉
Nu gäller verkligen skärpning och intellektuell rättning av stora mått!
Detta är ett folkbildningsprojekt!!!
Det är inte bara lite grann som med pandemivaxxet, där tvånget försvann - 95% effektivitet blev till 70% som sedemera blev till 50% som i sin tur blev till ingen effektivitet alls, men istället anfördes då reducerad smittspridning som argument, som helt oväntat blev till ingen reducerad smittspridning utan istället minskad svårighetsgrad av sjukdomsförloppet, som naturligtvis blev till ingen minskad svårighetsgrad av sjukdomsförloppet utan istället blev till en minskad risk för sjukhusvistelse, som blev till ingen minskad risk för sjukhusvistelse, som naturligtvis därför blev till att man inte kommer att dö, något som med en ironisk twist därför kom att följas upp med att man kommer till himlen när man vaxxar sig 😉
" Hushållen får förhoppningsvis elprisstödet i februari men pengarna till företag dröjer längre. Hur länge kan inte energiminister Ebba Busch (KD) säga.
”Vad gäller just företagen beklagar jag att vi inte i dag kan ge besked”, säger Ebba Busch.
Sverige står inför en ansträngd vinter, enligt Ebba Busch inte minst då Oskarshamns tredje reaktor ”Sveriges mest kraftfulla kärnkraftverk” kommer att kopplas bort för reparation 9-18 december, samtidigt som Ringhals fjärde reaktor sedan en tid är stängd.
”Det är risk för effektbrist”, säger Ebba Busch.
Enligt statsrådet Anna Tenje (M) kommer stödet till hushållen sannolikt att börja betalas ut av Försäkringskassan i februari. Det är långt från löftena i valrörelsen om ett elprisstöd den 1 november från partierna i regeringsunderlaget.
”Det är mot slutet av vintern man kommer att kunna få det här stödet”, säger Ebba Busch.
Förslaget på elstöd från Svenska Kraftnät stötte på patrull hos systermyndigheten Energimarknadsinspektionen för ett par veckor sedan. Enligt Energimarknadsinspektionen, som i övrigt godkände Svenska Kraftnäts förslag, krävs ett tak för den automatiska utbetalningen till elkonsumenter med en förbrukning över 3.000.000 kilowattimmar per uttagspunkt. För ersättningar över förbrukningstaket krävs en ansökan. Men det föreslagna taket mötte lite förståelse hos Svenska Kraftnät, enligt TT:s rapportering.
För att utbetalningen ska kunna genomföras måste även Försäkringskassan få ett nytt bankavtal på plats. Upphandlingen är inledd, men upphandlingar är alltid osäkra, påpekar Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg som beskriver att man även i övrigt står inför en stor arbetsuppgift.
”Jag har lärt mig att upphandlingar kan ta lite olika vägar”, säger Nils Öberg som inte vågar ge några skarpa löften om när hushållen kan få pengarna.
När kan företagen räkna med utbetalningar?
”Vad gäller just företagen beklagar jag att vi inte i dag kan ge besked om hur det kommer att kunna gå till”, säger Ebba Busch."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram