Yttrandefrihetsorolig Före Detta Twittermoderator

2022-11-25

https://www.zerohedge.com/political/fired-twitter-moderator-worries-about-platforms-free-speech-future?fbclid=IwAR3RimfewSz8IBPgF-dG-DDdFRrweIw60l6kQ9xb2PLljAOrHs69P6RpFs0

Mest intressant av allt har varit den absoluta nöd och i vissa fall ilska som länge anställda har uttryckt över Musks yttrandefrihetsposition.
Nivån på öppen auktoritärism som den politiska vänstern har visat under de senaste åren har varit häpnadsväckande, om inte förutsägbar.
Reaktionen på förändringar på Twitter befäster denna besatthet i kristallina detaljer.
Här berättar tidigare kontrakterad Twitter-anställd (en man som identifierar sig som en transkvinna) anställd som "moderator" (censor) för NBC om sina bekymmer när det kommer till företagets framtid som en yttrandefrihetsbaserad plattform.
Musk sparkade över 4000 externa entreprenörer den senaste veckan, de flesta av dem anställda som moderatorer. NBC:s budskap är relativt tydligt: ​
Yttrandefrihet är negativt. Och ett sådant ideal som tillämpas på Twitter överskuggar den stora skada som görs för de stackars oskyldiga vänsteranställda som utförde Guds arbete genom att skydda plattformsanvändare från ofiltrerade diskussioner.
Problemet är att vem som helst kan blockera vem som helst på Twitter när som helst och filtrera sina egna flöden i sociala medier, vilket helt avfärdar det vanliga argumentet att människor kommer att "skadas" av överraskande exponering för politiskt inkorrekta diskussioner.
Det näst mest utnyttjade argumentet är att "hatpropaganda" kommer att frodas på sajten - Men termen "hatpropaganda" har blivit så urvattnad av falska vänsteranklagelser och bedräglig hype att det nu är meningslöst. Även termen "groomer" förbjöds på Twitter innan Elon Musk tog över.
Företagsmedia har ägnat större delen av den senaste veckan åt att förutspå implosionen av Twitter efter avskedandet av flera tusen arbetare.
När som helst skulle företaget lägga ner, hävdade de. Detta har inte hänt, vilket avslöjar en skarp sanning - Företaget klarar sig bra utan dem.
Dessa flera tusen ordinarie anställda och kontrakterade moderatorer var värdelösa dödvikter. Beviset finns där för världen att se.
Har jorden exploderat på grund av mindre måttfullhet på Twitter? Nej.
Har det tredje riket återvänt för att könsidentitetskrigare inte sitter på sina bärbara datorer hemma och förbjuder människor som säger att Lizzos fetma är ohälsosam eller att män inte kan vara kvinnor, inte får mens och inte får barn? Ingenting har hänt.
Detta leder oss till en unik slutsats - Vänstercensur handlar om makt och kontroll, inte om säkerhet. De vet det, och vi vet det. Och nu, med Twitter ur deras händer, kan deras förnekelser utmanas i ett öppet forum. Det är det enda de fruktar mest.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram