Musk & Gamla Interna Twitterdiskussioner

2022-11-25

https://www.theepochtimes.com/musk-hints-at-revealing-internal-discussion-on-censoring-ny-posts-hunter-biden-story_4884206.html?fbclid=IwAR0LsqTrO--jsbkji4pl8kI279aNNy1Rmg-RmkHVMqSXVoZCG2w3iRdN1R0

Musk tipsar om att avslöja intern diskussion om att censurera NY Posts Hunter Biden-berättelse
Miljardären Elon Musk avslöjade på onsdagen att de interna diskussionerna i Twitters styrelse innan företaget beslutade att censurera New York Posts explosiva berättelse om att exponerad information på en bärbar dator som påstås tillhöra Hunter Biden borde offentliggöras.
Musk avslöjade detta när han svarade på ett meddelande som uppmanade den nya Twitter-chefen att släppa "alla interna diskussioner" i samband med att företaget blockerade Hunter-berättelsen om den bärbara datorn före presidentvalet 2020.
"Räck upp handen om du tror att [Musk] borde offentliggöra alla interna diskussioner om beslutet att censurera [New York Posts] berättelse på Hunter Bidens bärbara dator före valet 2020 i öppenhetens intresse", sa nyhetspersonligheten Alex Lorusso på Twitter .
"Detta är nödvändigt för att återställa allmänhetens förtroende," sa Musk i kommentarsektionen.
I oktober 2020 låste Twitter tidningens konto efter att den bröt berättelsen om komprometterande e-postmeddelanden som hittades på en bärbar dator som enligt uppgift tillhörde Hunter, son till president Joe Biden.
Dessa e-postmeddelanden, enligt Posten, visade en direkt koppling som den dåvarande presidentkandidaten hade med sin sons tvivelaktiga affärsförbindelser i Kina och Ukraina.
Kort efter berättelsens publicering förbjöd Twitter användare att dela rapporten och stängde av många användare, inklusive Postens konto
Det personliga kontot för tidigare Vita husets pressekreterare Kayleigh McEnany och det officiella kontot för tidigare president Donald Trumps omvalskampanj låstes också efter att ha delat den negativa historien om familjen Biden.
Tidigare i år kallade Musk plattformens beslut att blockera räckvidden för bombrapporten som beskriver Hunter utomlands för "otroligt olämpligt".
"Att stänga av Twitter-kontot för en stor nyhetsorganisation för att ha publicerat en sann berättelse var uppenbarligen oerhört olämpligt", sa Musk i april som svar på ett annat inlägg om den bärbara berättelsen.
'Oacceptabel'⬇️
Den tidigare Twitter-vd:n Jack Dorsey sa till lagstiftare i Washington i november 2020 att det var ett misstag att censurera berättelsen om bärbar dator.
Han berättade också för senatens rättsutskott via videokonferens att Twitter-anställda fattade ett verkställighetsbeslut baserat på en policy som de skapade 2018 för att förhindra att den sociala medieplattformen används för att sprida hackat material.
Dorsey utfärdade en offentlig ursäkt för att ha stängt av flera konton som delade tidningens historia, och sa i ett uttalande på Twitter att företagets "kommunikation" kring censurering av rapporten "inte var bra."
"Vår kommunikation kring våra handlingar i [New York Post]-artikeln var inte bra," sa Dorsey . "Och blockering av URL-delning via tweet eller DM utan kontext om varför vi blockerar: oacceptabelt."
Mer nyligen sa rep. James Comer (R-Ky.), som är den tillträdande högsta republikanen i parlamentets tillsynskommitté, i ett brev att han förväntar sig att Twitters nya ledarskap ska samarbeta med utredningen om "Biden-familjens mönster av inflytande för handel att berika sig själva och president Bidens engagemang i dessa planer.”
Som en del av den här utredningen ser republikanerna i kommittén över rollen som Big Tech – inklusive Twitter – spelade för att stödja Biden-kampanjen 2020 genom att undertrycka vissa historier som implicerade Bidens", skrev Comer i ett brev den 28 oktober ( pdf ) till Musk.
Den 17 november avslöjade kommittén fler fynd i en rapport ( pdf ), och hävdade att de har avslöjat bevis på federala brott begångna av eller till förmån för familjen Biden.
Enligt Comer inkluderar sådana brott konspiration för att lura USA, wire bedrägerier, brott mot Foreign Agents Registration Act, brott mot Foreign Corrupt Practices Action, skatteflykt, penningtvätt och brott mot Trafficking Victims Protection Act.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram