Erdoğan Ser Ingen Rysk Missil & Efterlyser Detaljerad Undersökning

2022-11-16

Erdogan säger att Ryssland inte är inblandat i missilincidenten i Polen
Den turkiske ledaren efterlyste också en detaljerad undersökning av händelsen
ANKARA, 16 november. /TASS/. Ryssland är inte inblandat i incidenten med en missil som faller på polsk mark, sade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan på onsdagen.
"Jag måste respektera Rysslands ståndpunkt, som har sagt att det inte är dess missil.
Det här är viktigt för oss", sa Erdogan som svar på en fråga från TASS, efter resultatet av hans deltagande i G20-toppmötet om indonesiska ön Bali.
Den turkiske ledaren efterlyste också en detaljerad undersökning av händelsen.
Erdogan pekade på vad han ansåg var viktiga uttalanden av USA:s president Joe Biden, som noterade att missilerna, som hade landat på polsk mark, inte var rysktillverkade.
"[Tysklands förbundskansler Olaf] Scholz har sagt att de är i kontakt med varandra som sex Nato-länder är. Det har också funnits Bidens uttalande.
Jag tror att insisterande på att missilerna var rysktillverkade kommer att förvärra denna fråga.
Vi försöker få till Ryssland och Ukraina till förhandlingsbordet så snart som möjligt. I detta avseende anser vi att en sådan metod som provokationer inte är den rätta. Vägen till fred går genom dialog", insisterade den turkiske ledaren.
En missil kraschade i byn Przewodow i östra Polens vojvodskap Lublin nära gränsen till Ukraina sent på tisdagen och dödade två personer.
Polens president Andrzej Duda sa att det så långt inte fanns några bevis för vem som hade avfyrat missilen. Det polska utrikesdepartementet hävdade tidigare att missilen påstås vara en rysktillverkad.
Samtidigt sa USA:s president Biden att den tillgängliga preliminära informationen ifrågasatte påståendena om att missilen som faller i Polen har avfyrats från Ryssland. Som USA:s ledare sa: "Det är osannolikt i linje med banan att den avfyrades från Ryssland."
Rysslands försvarsministerium sade att ryska trupper inte levererade några anfall mot mål nära den ukrainsk-polska gränsen.
Som ministeriet betonade hade bilderna av fragment som postats av polska medier från platsen för incidenten ingenting att göra med rysk eldkraft.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram