Turkiet Misstänker Kurdiska Terrorister

2022-11-14

Lutonmoskén - BAE Oil for arms - Al Yamamahfonden - Bandar Bin Sultan - 911 - Bush - Zelensky...

https://edition.cnn.com/2022/11/10/politics/bush-zelensky-public-conversation/index.html?fbclid=IwAR1AAAc41Ho-8CrWP8U-N49-pe-7MEAlt-MwyWp5BYFz3PlfkYjWssXXDro

Drottninggatan...

Ja det här blev ju verkligen lyckat för tuffe Uffe.
Sverige ska kanske inte vara en fristad för terrorister...
Türkiye misstänker att "kurdiska terrorister" låg bakom bombningarna i Istanbul.
Flera gripna misstänkta ska ha försökt fly till grannlandet Syrien.
En kvinna som anklagats för att ha släppt en ryggsäcksbomb på en livlig gågata i Istanbuls historiska centrum i söndags har gripits, tillsammans med nästan två dussin andra misstänkta som påstås ha kopplingar till kurdiska "terroristgrupper", meddelade inrikesminister Süleyman Soylu tidigt på måndagen.
Explosionen på den ikoniska avenyn Istiklal i Istanbul dödade sex personer och skadade 81, enligt den senaste statistiken. Fem av de skadade ligger på intensivvård, varav två i ett kritiskt tillstånd.
"Personen som hade släppt bomben greps av våra team i Istanbuls polisavdelning", sa Soylu till journalister efter att ha inspekterat sprängplatsen. Inrikesministern sa att personerna som utförde attacken tros ha kopplingar till de kurdiska PKK/PYD-grupperna, enligt TV-sändaren TRT Haber.
Förutom den påstådda gärningsmannen har minst 21 personer av intresse gripits och förhörts. De misstänkta "gav sina uttalanden om vart de skulle ta vägen om de inte greps", förklarade Soylu, vilket ledde till en preliminär "bedömning att ordern för åtgärden kom från Kobane" - en stad med kurdisk majoritet tvärs över gränsen i norra Syrien.
Kurdistans arbetarparti (PKK) har fört ett decennier långt gerillakrig mot Türkiye och anses av EU vara en terrororganisation. Det blev nyligen en stor stridsfråga, eftersom Türkiye anklagade Sverige och Finland för att hysa medlemmar av PKK och andra grupper som den anser vara terroristorganisationer, och hotade att blockera ländernas ansökningar om medlemskap i Nato.
"Ouppriktigheten hos våra så kallade allierade som skickar dem officiella pengar från sina egna senater är förmodligen uppenbar," sa Soylu utan att kalla ut någon specifikt. Han lovade att de som tillfogade det turkiska folket sådan smärta kommer att "uppleva många gånger smärtan... inom en snar framtid."
Tidigare på söndagen fördömde Turkiets president Recep Tayyip Erdogan den "förrädiska attacken" och lovade att ställa de bakom explosionen inför rätta.
Istanbuls chefsåklagare har inlett en terrorismundersökning, medan myndigheterna har uppmanat media och allmänheten att endast förlita sig på officiell information om händelsen. Tjänstemän förbjöd också nyhetskanaler och sociala nätverkstjänster att dela bilder av den dödliga explosionen.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram