Telefonhackad Truss?..

2022-10-31

https://www.bbc.com/news/uk-politics-63442813?xtor=AL-72-[partner]-[bbc.news.twitter]-[headline]-[news]-[bizdev]-[isapi]&at_custom4=0F06F2DE-57CD-11ED-B15F-E1AE4744363C&at_custom1=[post%20type]&at_custom3=%40BBCWorld&at_campaign=64&at_custom2=twitter&at_medium=custom7&fbclid=IwAR1LVp_31ut1oDScthoNVMSKDSgGpsKK4vfuxhhYXwXInRBrCEuCjbxFTV0

https://insiderpaper.com/calls-for-uk-to-probe-reported-hacking-of-liz-trusss-phone/?fbclid=IwAR0CwViWHmEE0NSzAFWaFbxXewo_h5gtd6QKMJGTB6VSurE5B367qteCMMU

Uppmanar Storbritannien att undersöka rapporterade hacking av Liz Truss telefon
Brittiska oppositionspolitiker krävde en utredning i lördags efter att en tidning rapporterade att misstänkta Kreml-agenter hade hackat före detta premiärminister Liz Truss mobiltelefon när hon var utrikesminister.
I en obekräftad rapport citerade The Mail on Sunday icke namngivna säkerhetskällor som sa att Truss personliga mobiltelefon hade hackats "av agenter som misstänks arbeta för Kreml".
De tros ha fått tillgång till "topphemliga utbyten med internationella partners".
En talesperson för regeringen sa: "Vi kommenterar inte individers säkerhetsarrangemang" men tillade att det finns "robusta system på plats för att skydda mot cyberhot".
Hackarna fick också tillgång till Trusss samtal med hennes allierade Kwasi Kwarteng som kritiserade dåvarande premiärminister Boris Johnson, hävdade rapporten.
Labours Yvette Cooper, som fokuserar på hemlandets säkerhet, sa att rapporten tar upp "otroligt viktiga nationella säkerhetsfrågor", inklusive varför och hur informationen läckte ut.
"Det är viktigt att alla dessa säkerhetsfrågor utreds och åtgärdas på allra högsta nivå", sa hon.
Liberaldemokraternas talesperson för utrikesfrågor Layla Moran sa: "Vi behöver en brådskande oberoende utredning för att avslöja sanningen."
BBC och Sky News sa att de inte hade kunnat verifiera rapporten.
En källa berättade för tidningen att den "komprometterade" telefonen har placerats i ett låst kassaskåp på en säker regeringsplats efter att upp till ett års meddelanden hackades, inklusive "mycket känsliga diskussioner" om kriget i Ukraina.
Hackningen upptäcktes i somras när Truss var utrikesminister och kampanjade för att bli partiledare och nästa premiärminister, rapporterade tidningen.
Den hävdade att "detaljer förträngdes" av Johnson när premiärministern och Simon Case, hans mest seniora politiska rådgivare.
Den rapporterade incidenten kommer efter att inrikesminister Suella Braverman återutnämndes av premiärminister Rishi Sunak efter hennes avgång på grund av ett säkerhetsbrott, där hon enligt uppgift skickade ett topphemligt dokument till en parlamentsledamot via sin personliga e-post.
Artikeln klargjorde inte på vilken grund Ryssland misstänktes ligga bakom den påstådda attacken

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram