Polisen & Banker Gemensamt Mot Ekonomisk Brottslighet

2022-09-23

Polisen och bankerna i gemensam aktion mot ekonomisk brottslighet
Polismyndigheten och de största bankerna, samt Bankföreningen, gör ett gemensamt krafttag i arbetet mot ekonomisk brottslighet.
Polismyndigheten, SEB, Swedbank, Nordea, Handelsbanken och Svenska Bankföreningen har ingått en överenskommelse om samverkan för att förebygga, förhindra och försvåra ekonomisk brottslighet som till exempel bedrägerier. Det framgår av ett pressmeddelande.
– Överenskommelsen innebär att vi kommer arbeta tillsammans med bankerna för att minska den organiserade brottslighetens handlingsutrymme och vinster, och förhindra möjligheten att omsätta vinster från bedrägerier i annan allvarlig brottslighet, säger rikspolischef Anders Thornberg.
Ta fram en gemensam lägesbild
Tillsammans ska Polisen och bankerna ”identifiera framgångsfaktorer i brottsbekämpningen och sårbarheter i de finansiella systemen”, framgår det av pressmeddelandet.
Det första steget är att ta fram en gemensam lägesbild och gemensamma prioriteringar över den ekonomiska brottsligheten, med fokus på bedrägerier i Sverige.
– De digitala brotten, där bedrägerierna ingår som en stor del, förändras kontinuerligt, vilket ställer höga krav på vår förmåga att ställa om verksamheten.
Genom det utökade samarbetet med bankerna kommer våra förutsättningar att möta de föränderliga digitala brotten förbättras avsevärt, säger Johan Olsson, chef nationella operativa avdelningen.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram