Kärnvapen Möjligt Ryskt Försvar Eftersom "Vi Måste..."

2022-09-23
Vi måste...
Reflexiv kontroll....
Ryska kärnvapen kan användas för att försvara tillfångatagna regioner i Ukraina, varnar Kreml
Jag tror att det signalerar att han vill att folk ska tro att han skulle riskera kärnvapenkrig", sa Phillips O'Brien, professor i strategiska studier vid University of St. Andrews i Skottland, till NBC News denna vecka.
"Jag tror inte att det betyder att han är mer benägen att göra det än han var igår."
O'Brien tillade att om Putin "säger att varje attack på marken som han kallar Ryssland kommer att bli en kärnvapentripwire, så har Ukraina redan brutit den på Krim.
En rysk topptjänsteman varnade på torsdagen för att kärnvapen kan användas för att försvara annekterade ukrainska regioner, dagar efter Rysslands president Vladimir Putins tal som tillkännagav den partiella mobiliseringen av nationella styrkor.
"Donbasrepublikerna och andra territorier kommer att accepteras i Ryssland", skrev den tidigare ryske presidenten Dmitrij Medvedev, nuvarande vice ordförande i Rysslands säkerhetsråd, på Telegram.
Han syftade på regionerna Donetsk och Luhansk som togs av Ryssland 2014.
Även om Putin inte specifikt nämnde kärnvapen under sitt tal, föreslog han att Moskva "säkert kommer att använda alla medel som står till vårt förfogande för att skydda Ryssland och vårt folk" innan han tillade att "det inte är en bluff."
Efter samma tal utfärdade den ryske ledaren ett dekret som stipulerar att antalet personer som kallas till aktiv tjänst kommer att bestämmas av försvarsministeriet.
Försvarsminister Sergei Shoigu sa i en tv-sänd intervju att 300 000 reservister med relevant strids- och tjänsteerfarenhet initialt skulle mobiliseras.
Men Medvedevs inlägg var mer explicit och nämnde kärnvapen.
Ryssland har meddelat att inte bara mobiliseringsförmåga utan även alla ryska vapen, inklusive strategiska kärnvapen och vapen baserade på nya principer, skulle kunna användas för sådant skydd", skrev han på Telegram, enligt en översättning
-------------------------------------------
Biden tal⬇️
President Joe Biden hänvisade till Putins tal under onsdagens tal i FN:s generalförsamling i New York City och sa att USA inte "strävar efter ett kallt krig" med Ryssland.
Ukrainas rätt att existera som en stat, helt enkelt, Ukrainas rätt att existera som ett folk. Var du än är, vad du än tror, ​​det borde få ditt blod att rinna kallt, sa presidenten.
Det kommer när pro-Moskva myndigheter i fyra ryskhållna regioner i Ukraina planerar folkomröstningar från och med fredag ​​om att bli en del av Ryssland – ett drag som kan utöka kriget och följer Kremls spelbok från när det annekterade Ukrainas Krimhalvön efter en liknande folkomröstning.
På slagfältet i Ukraina utbytte ryska och ukrainska styrkor missil- och artilleribombarderingar när båda sidor vägrade att avstå från mark trots de senaste militära motgångarna för Moskva och belastningen på det invaderade landet efter nästan sju månaders krig.
Vissa analytiker sa att Putins tal mer handlade om att ställa upp i ett försök att förhindra Nato och Ukraina från att eskalera konflikten.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram