Zelensky Vill Straffa Ryssland Med Specialtribunal

2022-09-22

Ukrainas krig: Zelenskyy kräver en specialtribunal för att straffa Ryssland för dess invasion
En särskild tribunal borde skapas för att straffa Ryssland för dess aggression i Ukraina, sade landets president Volodymyr Zelenskyy till FN:s generalförsamling.
Zelenskyy, som talade i en förinspelad video, krävde också att Moskva skulle få sin vetorätt borttagen i FN:s säkerhetsråd.
"Ukraina kräver straff för att ha försökt stjäla vårt territorium", sa Zelenskyy . "Straff för morden på tusentals människor. Straff för tortyr och förnedringar av kvinnor och män.
"En särskild tribunal borde skapas för att straffa Ryssland för brottet aggression mot vår stat. Detta kommer att bli en signal till alla "blivande" angripare, att de måste värdera fred eller ta ansvar av världen."
Hans tal kommer efter att hans ryske motsvarighet Vladimir Putin tillkännagav en "delvis mobilisering" av reservister för att tjänstgöra i Ukraina.
På fredag ​​börjar "folkomröstningar" i de ryskockuperade delarna av Ukraina - Luhansk, Donetsk, Zaporizhzhia och Cherson - om anslutning till Ryssland.
Zelenskyy sa att båda dragen visade att Moskva inte var intresserad av att förhandla om ett slut på konflikten.
"Ukraina vill ha fred", sa Zelenskyy. "Europa vill ha fred. Världen vill ha fred."
"Den militära mobiliseringen i Ryssland är sann", tillade han. "Sham folkomröstningar är också sanna. Ryssland vill ha krig. Det är sant.
Men Ryssland kommer inte att kunna stoppa historiens gång. Mänskligheten och internationell rätt är starkare än en terroriststat. Ryssland kommer att tvingas avsluta detta krig. Kriget det har börjat."
Tillbaka i Moskva försvarade Putin Rysslands krig i Ukraina och utarbetandet av reservister.
"Att vara patriot är kärnan i det ryska folkets natur och karaktär", sa han vid en ceremoni för att fira årsdagen av rysk stat
"Nu, under loppet av en speciell militär operation, visar våra hjältar, soldater, officerare och frivilliga just de högsta mänskliga egenskaperna, kämpar tappert, skuldra vid skuldra, som bröder, för att rädda folket i Donbas, för deras hemlands skull, som alltid bara kommer att vara fritt och oberoende."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram