Kattrakande Magdalena Öppnar För Moderat Talman

2022-09-22
Ja nu börjar kattrakandet och för första gången någonsin så gäller det någonting på allvar, nämligen ansvaret för och konsekvenserna av att ha varit behjälpliga till den Djupa Statens fortsatt verksamhet.
" På måndag röstar riksdagen om vem som ska bli talman under kommande mandatperiod. Nu uppger statsminister Magdalena Andersson att S kan tänka sig att släppa fram en moderat talman – förutsatt att M sätter sig i överläggningar tillsammans med S, rapporterar Dagens Nyheter.
Slaget om talmansposten är en del av de pågående regeringsförhandlingarna som leds av Ulf Kristerssons koalition. Sverigedemokraterna uppgav tidigt att de såg talmansposten som en viktig fråga och nu ger sig även Socialdemokraterna in i spelet.
Socialdemokraterna har traditionellt sett haft som princip att det största partiet ska inneha talmansämbetet, nu öppnar Magdalena Andersson för att göra ett undantag.
– Vi ser poänger med att det i den här tiden är en talman som kan väljas med väldigt brett stöd i riksdagen, säger hon i en intervju med Dagens Nyheter.
Hon säger att det i praktiken innebär att S är beredda att släppa fram en moderat talman, så länge som det är en person som kan samla.
Andersson: Norlén åtnjuter stor respekt
Det är oklart vad det innebär för den nuvarande talmannen Andreas Norléns (M) fortsatta position. Statsministern lovordar dock hans insats under den tidigare mandatperioden och säger att ”han åtnjuter en väldigt stor respekt i riksdagen och hos det svenska folket.”
En Sverigedemokrat som talman ser hon som ”problematisk”, då hon ser det som att deras ”affärsidé är att splittra”. Hon säger även att S förbereder sig för att presentera en egen kandidat eftersom de är riksdagens största parti.
Huruvida Ulf Kristersson har svarat på Anderssons utsträckta hand vill hon inte svara på.
– Hur vi agerar om det inte blir några överläggningar beror på vilken talmanskandidat som de vill ha, säger hon.
SVT söker Moderaterna för en kommentar."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram