Savile & Prinsen Som Nu Är Kung

2022-09-09

En Prins med olika kopplingar...
Jimmy Savile var "nära" prins Charles och prinsessan Diana, hävdar utredare
Mark Williams-Thomas, vars ITV-dokumentär ledde till att Savile avslöjades som en produktiv sexförbrytare, hävdar att TV:n som presenterades till och med var inställd på att bli Charles officiella äktenskapsvägledare
Jimmy Savile var "nära" prins Charles och prinsessan Diana, enligt mannen vars dokumentär överträffade den produktiva sexförbrytaren.
Mark Williams-Thomas hävdade att tv-stjärnan regelbundet skulle dyka upp i Buckingham Palace och till och med skulle ta rollen som Charles officiella äktenskapsrådgivare.
Och i en svidande attack sa Williams-Thomas att kungafamiljen kommer att "begrava sina huvuden" på förhållandet.
I en explosiv intervju med GB News på onsdagen sa Williams-Thomas: "De kommer att göra vad kungligheterna gör, vilket är att begrava deras huvud och inte kommentera alls.
När vi gjorde det andra Savile-exponeringsprogrammet tittade vi mycket noga på kopplingen mellan prins Charles och Savile och även andra medlemmar i familjen.
Savile brukade gå in i Buckingham Palace och sätta sig ner och ta koppar te med personalen där.
"Han var väldigt, väldigt nära prins Charles och Lady Diana och faktiskt, i ett skede uppvaktades han för att vara prins Charless råd och Charles skulle få problem i hans förhållande med prinsessan Diana.
"Jag menar - helt galen, med tanke på att Savile själv inte hade några långvariga relationer någonsin i sitt förflutna."
Williams-Thomas, 52, är mest känd för 2012 års Exposure: The Other Side of Jimmy Savile. I dokumentären sa flera kvinnor att odjuret Savile hade misshandlat dem sexuellt efter att ha fått tillgång till dem genom TV-program som Top of the Pops och Clunk, Click.
När Williams-Thomas talade på Showen Breakfast with Eamonn och Isabel, sa Williams-Thomas att ett av de stora mysterierna med Savile är varför han hyllades när polisen kände till anklagelser om sexuella övergrepp mot barn.
Frågan som ställs och jag tror aldrig har behandlats är hur den här mannen, när det fanns oro - och vi vet att eftersom Metropolitan Police hade en betydande mängd information i sitt register - hur lyckades den här mannen komma till en position där han inte bara fick en OBE, MBE, han blev adlad.
"Och han var en påvlig riddare. Det här är en man som tog sig igenom alla säkerhetskontroller, även när det fanns information om honom."
Han tillade: "Efter exponeringen av Savile ställdes ingen till svars varken från BBC eller från någon av hälsomyndigheterna och jag tror att det är det enda som fortfarande bekymrar mig.
"Han var en otroligt kontrollerande, övertygande individ.
”Han lyckades ta sig ända till toppen av branschen och som ett resultat fick han göra nästan vad han ville. Det var det som gav honom tillgång."
På tal om sina egna erfarenheter med Savile, sa Eamonn Holmes: "Du vet, du kunde inte riktigt lägga honom i en låda och visst när jag bodde i Manchester, medan han var aktiv, hörde jag aldrig några historier om honom för att varna mig bort även om folk tyckte att han var udda.
Jag tyckte att han var väldigt kontrollerande. När jag träffade honom och han inte gillade något vände han sig genast mot dig, producenterna eller forskarna och han fick som han ville hela tiden."
Savile, som adlades 1990, dog 2011 vid 84 års ålder.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram