Rysslandsförstående Erdoğan & Oljeköpande Indien

2022-09-08

Killen som blockerar den Humanitära Stormaktens Nato-ansökan förstår landet vars ledare var högst delaktig i att se till att ett kuppförsök inte avsatte denne kille...
"Han sa till reportrar vid ett besök i Belgrad att han förstod Putins beslut att stänga av naturgasförsörjningen till Tyskland via Nord Stream-ledningen.
"Jag kan säga mycket tydligt att jag inte tycker att västvärldens attityd - inget behov av att nämna namn - är korrekt, eftersom det är en politik som bygger på provokationer", sa Erdogan.
"Så länge du försöker föra ett sådant provokationskrig kommer du inte att kunna få det resultat som behövs", tillade han när han stod bredvid Vucic.
Han sammanfattade Turkiets hållning under hela krisen så här: "Som Turkiet har vi alltid upprätthållit en balanspolitik mellan Ukraina och Ryssland. Från och med nu kommer vi att fortsätta följa den balanserade politiken", citerades han. Som ett exempel nämnde han den nyligen förmedlade FN-förmedlade "säkerhetskorridoren" för Svarta havet, övervakad från Istanbul, genom vilken ukrainsk livsmedelsexport har börjat flöda.
Enligt en turkisk mediabeskrivning av hans onsdagsuttalanden från Belgrad:
Erdoğan tillade att det inte verkar som om kriget mellan Ryssland och Ukraina kommer att sluta "när som helst snart", och tillade: "Jag säger till de som underskattar Ryssland, ni gör det fel. Ryssland är inte ett land som kan underskattas."
Presidenten upprepade också Ankaras balanserade politik mellan Ryssland och Ukraina för att hjälpa till att lösa krisen. Den turkiska politiken att hålla diplomatiska linjer öppna med Ryssland har också resulterat i att Türkiye är värd för de högsta mötena med tjänstemän från Moskva och Kiev sedan kriget började.
Att betona att Ryssland inte kan "underskattas" är ett nästan aldrig tidigare skådat erkännande av chefen för ett NATO-medlemsland. Men den ryska allierade Serbien välkomnade kommentaren som motsäger allt som för närvarande kommer från europeiska tjänstemän..."
"Turkiets president Recep Tayyip Erdogan anklagar väst för att genomföra "provokationer" mot Ryssland, som han menar har tvingat Ryssland att stoppa energitillförseln till Europa, rapporterar AFP.
– Jag kan säga mycket tydligt att jag inte tycker att västvärldens attityd, utan att nämna några namn, är korrekt, eftersom det är en politik som bygger på provokationer, säger Erdogan under en presskonferens.
Tidigare under dagen uppgav EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen att EU kommer föreslå ett pristak på rysk gas. Moskva har kontrat med att Ryssland inte tänker leverera olja eller gas till något land som inför pristak på ryska råvaror."
Samtidigt från landet där Ericsson har flest anställda...
"Indiens oljeminister hade föregripit Washingtons uppmaningar genom att inleda veckan rakt ut och stanna, "Vi kommer att köpa olja från Ryssland, vi kommer att köpa varifrån jag än är... Jag har en moralisk plikt mot min konsument."
"India's oil minister had preempted Washington urgings by kicking off the week bluntly staying, "We will buy oil from Russia, we will buy from wherever... I have a moral duty to my consumer.""
🐧

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram