Putin Om Sanktionskonsekvenserna För Väst

2022-09-08

https://www.zerohedge.com/energy/western-elites-sanctions-fever-will-see-common-people-freeze-wreck-lives-putin?fbclid=IwAR3FiVqabGrGW1OxbQAsOy93e799LrIKzQMpe6foastsWaRbn8JCWS2HBpM

Så vad säger då killen som hjälpte Erdoğan med slå ner ett kuppförsök om de där i väst som Erdoğan säger provocerar Ryssland?..och kineserna?..håller de fortfarande fast vid det där om ett fåtal svenskars brutala inblandning i Kinas inrikes angelägenheter tro?...
Rysslands president Vladimir Putin sprängde den pågående "sanktionsfebern" i väst i ett omfattande tal inför Eastern Economic Forum i Vladivostok, i landets fjärran öster, där den kinesiska delegationen, som vi beskrev tidigare, var störst i närvaro. Den högsta kinesiska lagstiftaren Li Zhanshu var på plats när den ryska ledaren betonade, "oavsett hur mycket någon skulle vilja isolera Ryssland är det omöjligt att göra detta."
Istället sa han att tillbakaslaget från EU- och USA-ledda sanktioner och försök till frikoppling från ryska fossila bränslen förstör liv i väst. "Nu ser vi hur produktionen och jobben i Europa stängs efter varandra", sa Putin och betonade att detta sker som "västerländska eliter, som inte skulle, eller ens inte kan erkänna objektiva fakta."
Hans tema, liksom i ett antal tidigare stora tal, var västerländska eliters oförmåga att känna igen det oundvikliga skiftet från en unipolär till multipolär värld (bokstavligen namnet på årets forum är "På vägen till en multipolär värld."), eller bort från "världsordningen som bara gynnar dem, som tvingar alla att leva under reglerna, som de uppfann och som de regelbundet bryter mot och ständigt förändras beroende på situationen."
Att de "inte skulle, eller ens inte kan erkänna objektiva fakta" om globala förändringar, avslöjar deras "växande avskildhet" från det vanliga folket de påstår sig representera. Och ändå kan europeiska befolkningar nu "frysa" samtidigt som de nekas avgörande rysk energi av ledare som kortsiktigt vill slå ut som ett känslomässigt svar på Ukrainas invasion:
"[coronavirus]-epidemin har ersatts av andra globala utmaningar som hotar hela världen", sa Putin till Eastern Economic Forum i Rysslands hamnstad Vladivostok i Stilla havet.
"Jag syftar på västvärldens sanktionsfeber", sa han och kritiserade "uppenbara och aggressiva" försök att "underkuva" länder som inte har infört ekonomiska restriktioner för Ryssland.
Han avfärdade som "nonsens" de utbredda anklagelserna om att Ryssland använder gas som ett energivapen, och sa att det är så enkelt som att släppa de nödvändiga delarna för säker och korrekt funktion av rörledningar som drivs av Gazprom.
"Ge oss turbiner så sätter vi på Nord Stream i morgon, men de kommer inte att ge oss någonting", sa Putin till publiken och tog upp de senaste globala rubrikerna om ett EU-gjorda pristak på rysk olja och gas, och kallade förslag "en annan dumhet." Han föreslog att dilemmat förblir enkelt:
"Det finns avtalsförpliktelser och om det finns några politiska beslut som motsäger dem, då kommer vi helt enkelt inte att uppfylla dem. Vi kommer inte att leverera någonting alls om det strider mot våra ekonomiska intressen, i det här fallet. Vi kommer inte att leverera gas , olja, kol eller eldningsolja."
En del av de tidigare nämnda objektiva fakta som västerländska ledare vägrar att erkänna är att nationer som importerar rysk energi "inte har någon position att diktera sin vilja." Putin sa att han fortfarande är "säker på att vi inte har förlorat någonting och inte kommer att förlora någonting [efter att ha invaderat Ukraina]. Vår främsta vinst är att stärka suveräniteten."
"Låt dem komma till besinning", betonade Putin. Och ändå kvarstår att "EU:s myndigheter nekar europeiska företag tillgängliga råvaror, energi och marknader." Och så rasande levnadsstandard och den stigande inflationen som nu upplevs av européer - särskilt på väg in i vintermånaderna - kommer att fortsätta att offras för amerikanska intressen tills dessa ledare äntligen kommer till sin mening, förklarade den ryske ledaren.
"Det kommer inte att vara någon överraskning när marknadsandelarna för europeiska företag, både på kontinenten och globalt, kommer att tas av deras amerikanska kunder. När de utövar sina intressen begränsar de sig inte eller drar sig för någonting."
Intressant nog tog han upp statusen för rörledningen Nord Stream 2 Ryssland till Tyskland som stoppades innan den någonsin kom online i kölvattnet av Ukrainakrisen, och sa att Moskva fortfarande är "redo" att börja pumpa gas genom NS2 om den andra sidan är villig:
"Vi bygger ingenting utan anledning. Vi har tagit emot och fulländat den nödvändiga tekniken. Vi kommer att slå på Nord Stream 2 om det behövs", sa Putin.
Enligt honom är Nord Stream 1 för närvarande praktiskt taget stängd, och västvärlden hävdar att Moskva använder gasledningen som ett energivapen. "Nonsens. Vi levererar så mycket som våra partners behöver - vi uppfyller vad de än lägger i ansökan", tillade Putin.
Putin erkände den stora kinesiska delegationens närvaro och närvaron av den nummer tre högsta kinesiska regeringstjänstemannen för forumet, sade Putin "Jag hoppas att få se Xi Jinping i Uzbekistan snart."
Den ryska energijätten Gazprom publicerade tidigare i veckan en ganska provocerande video riktad mot Europa och vad man kan förvänta sig den kommande vintern:
Därefter har det bekräftats av Kreml-tjänstemän att "Putin och Kinas president Xi Jinping ska träffas nästa vecka på toppmötet i Uzbekistan", enligt ABC News. De två stora kärnvapenbeväpnade nationerna avslutade precis en vecka av gemensamma krigsspel, bland flera andra representerade nationer, vid Vostok 2022 i samma region i Ryssland i fjärran öst.
🐧

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram