2022 08 31

2022-08-31

https://www.youtube.com/watch?v=__uQOgrtsMc

De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!
Stöd oss:
SWISH: 076 - 118 25 68 (mottagare Caroline E.)
Ingen kan väl ha missat prisutvecklingen på el den senaste tiden.
"Ja just det - på grund av kriget i Ukraina?"
Den som har ett minne med större omfång än en guldfisks bör nog försöka dra sig till minnes hur det lät INNAN man började skylla högre elpriser på Herr Putin.
PUBLICERAD 6 FEBRUARI 2021 i SVT.
"Därför kan det vara smart att inte dammsuga de närmaste dagarna"
Det är kallt i stora delar av landet, och kallare ska det bli de närmaste dagarna. Därför varnar nu Svenska kraftnät för ansträngt elnät i dag och på måndag. Det kommer troligen vara lite lugnare över helgen när elkonsumtionen är lägre. Som konsument kan det därför vara bra att nu försöka hålla nere sin elförbrukning.
Översatt till Svenska från opinionsbildningsmediala termer:
"Nu ska vi få svensken att tro att vi har produktionsbrist i Sverige."
70% regeln - vad är det egentligen?
Regeln innebär att minst 70 procent av driftsäker kapacitet mellan elområden inom EU ska göras tillgänglig för marknadsaktörer. Detta anges i artikel 16.8 i EU:s s.k. elmarknadsförordning.
När hela elsystemet (via "marknaden") är riggat för att gynna enskilda vinstmaximeringsintressen - ja då kunde det bara bli på det här sättet i slutändan.
Vad EU egentligen är - eller omskrivet, vilka intressen EU är skapat för att stödja - ja det kommer nog fler människor att inse den närmaste tiden.
Man skulle faktiskt till och med kunna säga att "den senaste tidens tråkigheter beror på ett fåtal Svenskar som...." - gjort allt för att gynna sig själva, på bekostnad av alla andra.
Kan vi vara överens om att samhällskritisk infrastruktur bör skötas av samhället - under transparenta former och med samhällets hållbarhet och utveckling som främst ledstjärna?
Med samhällskritisk verksamhet avses verksamhet, tjänst eller infrastruktur som upprätthåller eller säkerställer samhällsfunktioner som är nödvändiga för samhällets grundläggande behov, värden eller säkerhet.
Anser man att det är egennytta som bör vara ledande när det gäller samhällskritisk verksamhet - ja då får man fan glatt betala de priser som "marknaden" sätter - och hålla käften stängd.
Annars säger vi ifrån. Nu.
Mysen i poddformat (dvs enbart ljud) finns att spela upp eller ladda ner här
Följ De Fria på Telegram!
The Free People's Movement på YouTube!

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram