Hoover's COINTELPRO

2022-08-14

FBI Institutionskorrumperat till Kärnan. Varför skall dessa organisationer ens finnas.
J Edgar Hoover's Evil Brainchild
Hela COINTELPRO bör avklassificeras. Bobby Rushs lagstiftning - nu med hög risk att gå vilse i kongressen - skulle göra det.
COINTELPRO, en förkortning för Counter-Intelligence Program, var en olaglig idé av FBI:s första och längst sittande direktör, J. Edgar Hoover, vars besatthet av kommunism och "subversion" gjorde det möjligt för honom att rättfärdiga brott mot medborgerliga rättigheter och medborgerliga friheter. miljoner amerikaner.
Ur artikeln ⬇️
Under COINTELPRO, som Hoover initierade 1956, övervakade, infiltrerade, misskrediterade, störde, störde, gjorde inbrott och trakasserade amerikanska medborgare och organisationer.
Orga så olika som kommunistpartiet USA, demonstranter mot Vietnamkriget, protestanter mot Vietnamkriget, pastorn Martin Luther King, Jr. Black Panther Party, Nation of Islam, American Indian Movement, miljöpartister, djurrättsorganisationer, Puerto Ricanska nationalister och till och med National Lawyers' Guild.
Programmet fortsatte till 1971, då en grupp progressiva aktivister bröt sig in på ett FBI-fältkontor i Media, Pennsylvania, stal dokument relaterade till COINTEPRO och skickade dem till pressen.
Ingen inom FBI straffades någonsin för programmets många olagligheter, men "inbrottstjuvarna" som avslöjade programmet jagades i årtionden. Ingen fångades någonsin.
Och nu, 51 år efter att det upphörde, har ett lagförslag lagts fram för den amerikanska kongressen som skulle avslöja fortfarande hemligstämplade detaljer om FBI:s maktmissbruk.
Det skulle också inrätta något som kallas "COINTELPRO Records Review Board" för att granska beslut från regeringskontor som inte helt avslöjar sina register efter sex månader. Till råga på det skulle lagförslaget också kräva att J. Edgar Hoovers namn tas bort från FBI:s högkvartersbyggnad i Washington.
Åtgärden tilldelades House Oversight and Reform Committee samt till House Transportation and Infrastructure Committee. En dag senare hänvisades det till underkommittén för ekonomisk utveckling, offentliga byggnader och krishantering. Det har inte gjorts några åtgärder på lagförslaget sedan maj, och inga samtidiga lagförslag har sponsrats i senaten.
FBI:s mål⬇️
COINTELPRO hade specifika mål. Enligt boken Surveillance and Governance: Crime Control and Beyond av Mathieu Deflam hade FBI-agenter i uppdrag att skapa en negativ offentlig bild för de grupper och personer som riktades mot; bryta ner organisationerna genom att skapa interna konflikter.
Att skapa oenighet bland grupper som annars skulle kunna vara allierade; begränsa tillgången till offentliga resurser, till exempel genom ideella organisationer; begränsa möjligheten att organisera protester.
Till exempel genom att låta FBI-agenter som infiltrerat grupperna hota med våld mot polisen eller initiera våld; och begränsa individers förmåga att delta i gruppaktiviteter genom karaktärsmord, rykten, antydningar och falska arresteringar.
MIT-professorn och aktivisten Noam Chomsky sa till BBC 1996:
COINTELPRO var ett omstörtande program som inte genomfördes av ett par små skurkar, utan av den nationella politiska polisen, FBI, under fyra administrationer.
När den kom igenom var den riktad mot hela den nya vänstern, mot kvinnorörelsen, mot hela den svarta rörelsen. Det var extremt brett. Dess handlingar gick så långt som politiska mord.”
Visst, FBI utförde politiska mord mot medlemmar av Black Panther Party. Ett ännu mer känt COINTELPRO-mål var dock Martin Luther King. Omedelbart efter mars 1963 i Washington skrev FBI:s specialagent William Sullivan, ansvarig för COINTELPRO, till Hoover och sa:
"I ljuset av Kings kraftfulla demagogiska tal ("I Have a Dream"-talet), måste vi markera honom nu, om vi inte har gjort det tidigare, som framtidens farligaste neger i denna nation ur kommunismens synvinkel, negern och nationell säkerhet.”
Inom några veckor hade FBI stört Kings hem och hans hotellrum, de hade planterat informatörer runt honom och de hade utsett King's Southern Christian Leadership Conference som en " subversiv organisation ".
Hoovers mest degenererade handling inom COINTELPRO var en plan 1964 för att försöka övertyga King att begå självmord .
King hade börjat kritisera FBI offentligt 1963 för att inte behandla Ku Klux Klan som en terroristorganisation. Som svar beordrade Hoover att Kings kommunikation skulle avlyssnas.
Och den 21 november 1964, bara två dagar efter tillkännagivandet att King hade vunnit Nobels fredspris, skickade FBI honom ett " självmordspaket " som innehöll ljudinspelningar av hans kontakter med olika kvinnor. I ett bifogat brev stod det:
"Det finns bara en väg ut för dig. Du bör ta det innan ditt smutsiga, onormala, bedrägliga jag avslöjas för nationen.”
Brevet fortsatte med att säga att banden skulle släppas till media om han inte tog livet av sig innan han tog emot fredspriset. Och faktiskt, Hoover beordrade att banden skulle skickas till Newsweek och Newsday .
Även efter att King mördades 1968, fortsatte FBI att smutskasta hans minne genom att förse sina fiender med information för att möjliggöra attacker mot hans karaktär.
Det fanns bokstavligen inget bra med COINTELPRO. Det var olagligt. Det var oetiskt. Det var omoraliskt. Det användes för att förhindra amerikaner från att utöva sina konstitutionella rättigheter.
Det var en mörk period i amerikansk historia - en av de mörkaste i modern amerikansk historia.
Vår regering är skyldig det amerikanska folket att avslöja informationen. Hela COINTELPRO bör avklassificeras. Bobby Rushs räkning skulle göra det.
Jag säger att det skulle , snarare än att vilja, eftersom det här lagförslaget har en nästan noll chans att passera båda kongressens kammare och undertecknas i lag av presidenten.
Att den remitterades till en underkommitté i maj och inte har haft någon efterföljande åtgärd liknar ett dödsbesked.
Men det går att ge det liv. Jag har tillbringat år på Capitol Hill, först arbetat för en demokratisk kongressledamot från Pennsylvania och senare som senior utredare i senatens utrikesutskott.
Jag kan berätta att ett brev från en väljare har en hel del auktoritet, mycket mer än ett e-postmeddelande.
Kongressmedlemmar reagerar verkligen på brev från de människor de representerar.
Det kan låta konstigt, eller till och med lite dumt, men det är demokrati som fungerar. Detta lagförslag kan lämnas ur underutskottet om allmänheten kräver det.
Bobby Rush gjorde rätt i att sponsra den här räkningen. FBI borde ha avklassificerat COINTELPRO för decennier sedan.
Kom ihåg att det amerikanska folket äger denna information. De förtjänar att få veta vad deras regering har gjort i deras namn.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram