Det Kinesiska Kommunistpartiet, Oppositionen & Kontrollerande Part

2022-08-11
Så då reser sig frågan om vilken part är det som kontrollerar det Kinesiska kommunistiska partiet och vilken part kontrollerar oppositionen, eftersom vi alla vet att den bästa oppositionen den kontrollerar man ju själv 😉
Härska genom söndring fungerar som bekant åt båda håll och ingen tvivlar längre på allvar på att Kina har haft interna problem med den Djupa Staten.
" Den kinesiske entreprenören Chen Quanhong hade ett meddelande han ville berätta för världen: "Tuidang."
Det är en kinesisk fras som betyder "avsluta partiet."
Orden var utsmyckade på en gul flagga som Chen höll upp vid en parad i Washington den 21 juli för att uppmärksamma den kinesiska kommunistregimens otaliga kränkningar av mänskliga rättigheter.
Chen är nu en av 400 miljoner kineser som har avsagt sig sina band till det kinesiska kommunistpartiet ( KKP ) och dess medlemsorganisationer.
I juni gjorde företagsägaren från Kinas östra Shandong-provinsen ett uttalande som formellt bröt sina band med partiet, deltagande i en nästan två decennier lång gräsrotsrörelse som har försökt avslöja den kommunistiska regimens historia av bedrägeri och dödande, och att ge människor en möjlighet att ta avstånd från det.
"I Kina skilde jag mig inte från en mask som trampades på av den auktoritära makten, som inte vågade röra på mig ett dugg," sa Chen till Epoch Times. "Först när jag kom till Amerika började jag känna mig som en person, för äntligen finns det ingen rädsla från kommunistpartiet."
Washington-paraden var den första Chen hade gått med under hans 50-plus år av livet. Det kom före en stor milstolpe för Tuidang-rörelsen: 400 miljoner människor har nu avsagt sig sin KKP-anslutning. Antalet överträffade det märket den 3 augusti.
"Fyrahundra miljoner – det här antalet är större än vissa länders hela befolkning", säger Yi Rong, president för Global Tuidang Center i Queens, New York, till Epoch Times. "Med en så stor grupp som överger KKP och undviker dess brott, kommer det att stimulera en positiv förändring i det kinesiska samhället."
När fler människor ansluter sig till strävan efter frihet verkar ett "nytt Kina" fritt från kommunistisk kontroll allt närmare verkligheten, tillade hon.
Partiets historia av dödande under dess styre över Kina har gjort generationer av familjer trasiga och ärrade, inklusive Chens egna.
Chens mamma var omkring 21 år gammal när hon förlorade sin mor under den stora hungersnöden, en mänsklig katastrof från 1959 till 1961 till följd av dåvarande KKP-ledaren Mao Zedongs industripolitik där tiotals miljoner dog av svält.
Drivna av hunger tog Chens mormor och hans mors 17-åriga syster ungefär en halv säck mungbönor från landet som regimen hade kollektiviserat. Efter att deras dåd upptäcktes, fördömde myndigheterna offentligt de två och misshandlade dem. Chens mormor, som hade ögonbindel och omgiven av en grupp ligister som slog och slog henne, dog cirka 10 dagar senare.
Mörka minnen som dessa, antingen återberättade av Chens mor i bitar och bitar genom åren eller hämtade genom läsning i historien, hjälpte affärsmannen att se partiets natur trots dess upprepade påstående om att vara "folkets räddare", sa han.
Tuidang-rörelsen startade 2004, sporrad av boksläppet av "Nio kommentarer om kommunistpartiet", en bok som först publicerades av den kinesiska språkutgåvan av Epoch Times som beskriver brutaliteten och bedrägerierna som begicks under den totalitära regimen.
400 miljoner klippte sina band med KKP i trots av kommunistisk kontrollEtt "perfekt brott" som inte lämnar några överlevande: Utredarna beskriver Kinas grymma organskördningsindustri
Sedan dess har miljontals exemplar av boken tagit sig in i Kina. Många som hjälpte till att distribuera dessa exemplar var anhängare av Falun Gong, en andlig disciplin som regimen har försökt utplåna med en kampanj av arrestering, tortyr och förtal under de senaste 23 åren.
Falun Gong är en meditationsövning som består av en uppsättning moraliska övertygelser centrerade kring principerna sanning, medkänsla och tolerans. Metoden blev ett politiskt mål efter att den kinesiska regimen ansåg att dess enorma popularitet – med upp till 100 miljoner utövande 1999 – var ett hot mot dess auktoritära grepp om makten.
Som restaurangägare i Shandong fick Chen en gång informationsmaterial om Falun Gong från två anhängare som åt på hans anläggning, som var, sa han, "otroligt fridfulla och snälla."
Deras envishet trots det obevekliga statliga förtrycket överväldigade honom då, och igen i Queens i juli, när han stötte på en informationsbås för Falun Gong som uppmuntrade människor att dra sig ur partiet och dess medlemsförbund.
"Jag tänkte bara: 'Vilken typ av människor skulle arrestera dem som strävar efter sanning, medkänsla och tolerans? Absolut inte bra människor", sa han.
På Global Tuidang Center gav en volontär Chen ett exemplar av "Nio kommentarer." Han läste den tre gånger och visste att han inte längre ville vara ansluten till partiet.
KKP har tre organisationer för olika åldersgrupper: Young Pioneers, för barn i åldern 14 och yngre; Kommunistiska ungdomsförbundet, för dem mellan 14 och 28 år gamla; och partimedlemskap.
Även om de två sistnämnda inte är obligatoriska, anses partimedlemskap fortfarande vara en nödvändig legitimation för alla som strävar efter en karriär i statliga eller statliga företag. Från och med 2021 hade Kina cirka 110,4 miljoner unga pionjärer, 73,7 miljoner Youth League-medlemmar och 96,7 miljoner partimedlemmar, enligt statliga uppgifter. Detta summerar till totalt 280,8 miljoner – en femtedel av den totala kinesiska befolkningen.
Siffran på 400 miljoner, som representerar människor som har dragit tillbaka sina partitillhörigheter, täcker alla som en gång var en del av partiet eller dess anslutna enheter, inklusive de som automatiskt har avregistrerats när de har blivit äldre. Många från Kina eller som har relationer där väljer också att använda en pseudonym av rädsla för regimens repressalier.
När individen går med i vart och ett av partiets medlemsförbund måste han avlägga ett löfte om att ägna sitt liv åt partiet. Ett sådant löfte binder i huvudsak personen till regimen även om ålder automatiskt avregistrerar dem från ungdomsgrupperna, sa Yi.
För att häva eden krävs ett formellt uttalande, sa hon.
"Eftersom du gav ditt liv till partiet är du inte längre en fri person. Du kan inte kontrollera ditt eget liv”, sa Yi. "Av denna anledning har kommunistpartiet fritt spelrum att slakta kineser, hjärntvätta, lura och förfölja dem som de vill."
För tillfället tar Global Tuidang Center varje dag emot cirka 50 000 förfrågningar från människor att lämna partiet, enligt centrets uppskattningar.
I Taiwan finns det cirka 3 000 frivilliga som stödjer Tuidang-rörelsen. Varje månad går omkring 20 000 kineser på fastlandet med på att avsäga sig sina partitillhörigheter efter att ha pratat med volontärerna via telefon eller personligen, enligt en samordnare, Bai Dexiong.
Bai berättade nyligen om ett fall av en man från Shandong som sökte upp ett av Tuidang-centrumen för att få hjälp. Mannen såg ut någonstans mellan 20 och 30 år gammal. Han beskrev sig själv som en före detta nationalist som skulle bli berörd vid minsta kritik av KKP.
Hans attityd förändrades dock när han testade positivt för covid-19 och myndigheterna förseglade dörren till hans lägenhet och låste in honom, vilket hindrade honom från grundläggande aktiviteter som att köpa mat. Han förlorade sitt jobb under karantänstiden. Han tillbringade sin nya fritid på internet, och genom att använda ett virtuellt privat nätverk för att kringgå KKP:s digitala censur läste han glupskt om regimens förflutna. Han skämdes över sin tidigare okunnighet, sa han till volontären, enligt Bai.
Regimen har bara sig själv att skylla för Tuidang-rörelsens växande dragningskraft, sade Yi och citerade Pekings drakoniska låsningspolitik som den senaste demonstrationen av dess ignorering av människoliv.
Globalt tycks stämningen också luta mot regimen. En petition organiserad av Global Tuidang Center som uppmanar till stöd för att " sluta KKP " har samlat in mer än 2,5 miljoner underskrifter.
Rörelsen har också en inverkan på det kinesiska fastlandet.
Zeng Hanxiao, en 26-åring från Sichuanprovinsen i sydvästra Kina, drabbades av fyra månaders internering efter att ha uttryckt sitt stöd för en dissident på partiets efterlysta lista.
Han bad om att få sluta hos Young Pioneers i april efter att ha lärt sig om Tuidang.
"Tuidang är en sorts återfödelse och försoning", sa Zeng till Epoch Times då om sitt beslut och tillade att hans själ nu var "ren".
Kort därefter fängslades Zeng igen för att ha ropat slagord som "Ner med kommunistpartiet" framför USA:s generalkonsulat i Guangzhou. Han släpptes mot borgen den 28 juli efter att ha mottagit misshandel från polis och långvarig isoleringscell.
Efter sin frigivning sa Zeng att han var uppmuntrad att lära sig om Tuidangs fortsatta fart.
"Det visar hur många människor som står med mig mot KKP," sa han. "

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram