Medskyldig Till Coviduppkomst?..

2022-08-05

Kan det vara som dom säger? "USA:s regering kan vara medskyldig till uppkomsten av Covid."
Det påstås ju att 46 st. militära biologiska labb har hittats i Ukraina.
--> --> -->
USA:s regering kan vara medskyldig till uppkomsten av Covid – Ryska MoD.
Moskva bedömer möjligheten att en Washington DC-byrå spelade en roll i skapandet av Covid-19.
Rysslands försvarsministerium säger att det undersöker den möjliga roll som US Agency for International Development (USAID) kan spela i skapandet av Covid-19-viruset.
I en pressträff på torsdagen hävdade chefen för Rysslands strålnings-, kemiska och biologiska försvarsstyrkor, generallöjtnant Igor Kirillov, att USA-stödda biolaboratorier i Ukraina hade utfört tvivelaktig forskning och kliniska tester på ukrainska medborgare, och att " över 16 000 biologiska prover, inklusive blod- och serumprover, exporterades från Ukrainas territorium till amerikanska och europeiska länder."
Han fortsatte med att förklara att ett uttalande från Jason Crow, en medlem av det amerikanska representanthusets underrättelsekommitté, som varnade amerikaner för att deras DNA-prover kunde användas för att skapa riktade biologiska vapen, fick Rysslands försvarsministerium att "ta en ny titt" vid uppkomsten av Covid-pandemin.
"Med hänsyn till den amerikanska administrationens intresse för studiet av snävt riktade biologiska agens, tvingar sådana uttalanden oss att ta en ny titt på orsakerna till den nya coronavirus-pandemin och de amerikanska militärbiologernas roll i uppkomsten och spridningen av Covid-19-patogen,” sa Kirillov.
Ryssland misstänker nu att USAID kan ha varit direkt ansvarig för uppkomsten av Covid-19-viruset, enligt Kirillov, som pekade på en Lancet-artikel av Columbia-professorn Jeffry Sachs, som föreslog att viruset troligen skapades i ett labb med hjälp av USA:s senaste landvinningar inom bioteknikområdet.
Kirillov påpekade att USAID sedan 2009 hade finansierat ett program känt som "Predict", som bedrivit forskning om nya coronavirus som involverade fångst av vilda fladdermöss infekterade med sådana patogener, och att en av projektets entreprenörer, Metabiota, hade varit känd för dess militära biologiska verksamhet på Ukrainas territorium.
Under 2019 stängde byrån "Predict"-programmet medan Johns Hopkins Center for Health Security av en slump började studera spridningen av ett tidigare okänt coronavirus.
"Genomförandet av utvecklingsscenariot för covid-19 och USAID:s nödfasning av Predict-programmet 2019 tyder på pandemins avsiktliga karaktär och USA:s inblandning i dess förekomst," sa Kirillov.
Han tillade att den senaste uppkomsten av appoxviruset, såväl som USA:s påstådda historia av att använda biologiska medel mot sina fiender, har fått Moskva att observera en "tydlig trend " av patogener som av någon anledning är av intresse för Pentagon, så småningom förvandlas till pandemier.
USA har upprepade gånger förnekat att de använde biolaboratorier i Ukraina för att bedriva militär forskning och hävdar att de "46 fredliga ukrainska laboratorierna, hälsoinrättningarna och sjukdomsdiagnostiska platserna" användes för att hjälpa Kiev med att förbättra biologisk säkerhet, säkerhet och sjukdomsövervakning för både människors och djurs hälsa.
Det exakta ursprunget till Covid-19-viruset har ännu inte definitivt bevisats. Världshälsoorganisationen (WHO) uppgav dock i februari 2021 att det med största sannolikhet överfördes från ett djur, möjligen en fladdermus, till människor.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Lämna ett svar

Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram