Legosoldatssamling

2022-08-01

Finns det någon tanke med att samla ihop världens legosoldater något så när på samma geografiska yta? Hur används legosoldater många gånger egentligen? Kanske någon har råkat komma på det?
--> --> -->
Ryssland hävdar Natos "tysta" roll när det gäller att rekrytera utländska krigare.
NGOs såväl som Ukrainas diplomater söker internationellt efter lyckosoldater för att slåss mot Ryssland, säger Moskva.
Flera NATO-medlemsstater stöder "tyst" Kievs ansträngningar att registrera utländska legosoldater för att slåss i den pågående konflikten med Moskva, sade Rysslands utrikesministerium på måndagen.
"Ryssland övervakar noggrant rekryteringen av utländska medborgare som utförs av de ukrainska myndigheterna med fullt stöd från vissa Nato-länder för att föra krigföring i östra Ukraina på sidan av Kievregimen," Vladimir Tarabrin, som leder avdelningen för nya utmaningar och hot mot ministeriet, berättade för nyhetsbyrån RIA Novosti.
Tarabrin hävdade också att icke-statliga organisationer, såväl som ukrainska diplomatiska beskickningar utomlands, är inblandade i att anställa legosoldater, och tillade att sådana handlingar från Kievs sida är ett brott mot internationella avtal, inklusive 1961 års Wienkonvention om diplomatiska förbindelser.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram