Ryskt Krim

2022-06-29

Vad säger optiken just i detta nu....... Vilka enskilda intressen vill man exponera...
Rysslands tidigare president och nuvarande vice ordförande i det ryska säkerhetsrådet Dmitrij Medvedev har varnat västvärlden för att varje försök från en Natostat att göra intrång på Krim kan leda till tredje världskriget.
"För oss är Krim en del av Ryssland. Och det betyder för evigt. Varje försök att göra intrång på Krim är en krigsförklaring mot vårt land", sa Medvedev till nyhetswebbplatsen Argumenty I Fakty, en veckotidning baserad i Moskva, måndag.
Ur artikeln ⬇️
"Och om detta görs av en NATO-medlemsstat, betyder detta konflikt med hela den nordatlantiska alliansen; ett tredje världskriget. En fullständig katastrof", tillade han.
Medvedev sa också att om Finland och Sverige gick med i Nato skulle Ryssland stärka sina gränser och vara "berett för repressalier", och det kan inkludera möjligheten att installera Iskander hypersoniska missiler "på deras tröskel".
Förra veckan sa chefen för pro-ryska styrkor på Krimhalvön att Kievstyrkorna hade riktat in sig på oljeborrplattformar i Svarta havet, mitt i Rysslands månader långa specialoperation i den före detta sovjetrepubliken.
Chefen för pro-ryska styrkor på Krimhalvön anklagar de ukrainska regeringstrupperna för att attackera oljeborrplattformar i Svarta havet.
Sergei Askyonov sa i ett inlägg på sitt Telegram-konto att de ukrainska styrkorna hade inlett missilattacker på borrplattformar från energibolaget Chernomorneftegaz i Svarta havet och utanför Krimkusten.
Den ukrainska attacken mot en offshore-energiinfrastruktur på Krim, som återförenades med Ryssland i en folkomröstning 2014, är den första rapporterade sådan attacken sedan starten av Moskvas militära operation i östra Ukraina i slutet av februari.
Sedan Krim gick med i Ryssland har Ukraina, USA och EU vägrat att erkänna Svartahavshalvön som en del av ryskt territorium och infört sanktioner mot Moskva.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram