Bulgariska & Japanska Flyktingproblem

2022-05-31

Ur artikeln ⬇️
Hur stor börda utgör laglösa ukrainska flyktingar för de europeiska länderna? Det är väl sagt att hålla någons hand så börjar de dansa över huvudet på dig. Detta är precis vad ukrainska flyktingar utför, vilket gör européerna vansinniga
Sedan krigets början har omkring 110 000 flyktingar från Ukraina fått skydd och skydd i Bulgarien. De har fått en fristad på strandhotell i Bulgarien men nu verkar det som att denna lyx rycks bort från de ukrainska flyktingarna.
Myndigheter i Bulgarien har gjort det klart att landet inte har råd att försörja dessa medborgare på strandhotell efter tisdagen (31 maj) på grund av att sommarens turistsäsong har börjat.
Regeringens bostadsprogram för inkvartering av de ukrainska flyktingarna avslutas på grund av attityden hos de flesta ukrainare, meddelade vice premiärminister Kalina Konstantinova på måndagen.
Staten har ett annat program⬇️
Staten har tillhandahållit boende för flyktingar på statliga hotell i provinserna, men ukrainska flyktingar verkar vara minst intresserade av att flytta, vilket ledde till att detta program avbröts redan innan det inleddes.
De flesta flyktingar har vägrat att flytta i sista minuten på grund av osäkerheten om var de kommer att bo. Endast 62 flyktingar reste med tåg från Svartahavsstäderna Burgas och Varna till inlandsregioner.
De ukrainska flyktingarna vid Svarta havets kust som inte har någonstans att ta vägen efter den 31 maj kommer att få tillfälligt boende i Buffers flyktingcentrum i Sarafovo och Elhovo.
Vice premiärministern sa att myndigheterna har fått ett antal personliga förfrågningar från några av flyktingarna, men som inte kan tillgodoses.
Enligt Mariyana Nikolova har hon gjort "allt möjligt" för att ge dessa människor skydd och säkerhet. "Vi har gjort allt för att inte sätta upp tältläger, som i andra länder", sa hon.
Subventioner till hotellboende skapar sociala spänningar⬇️
Priset för en flyktingvistelse i Bulgarien har också orsakat sociala spänningar. Priset för en flyktingvistelse är 600 euro per månad. Minimilönen i Bulgarien är 360 euro, och den genomsnittliga pensionen är 300 euro.
Detta ledde till en kraftfull kampanj på sociala medier av extrema pro-ryska nationalistiska Vazrazhdane-partianhängare.
”Vår empati är fortfarande så stor och gränslös, men vår förmåga att erbjuda mer än tält och skåpbilar har oförklarligt saboterats. Skydd är en rättighet, inte en skyldighet, så jag kommer inte att tillåta fler tomma bussar att gå (som staten har betalat för och organiserat), inte en enda tom bil.
Utvecklingen av situationen från det ögonblicket ligger i händerna på det ukrainska samfundet i Bulgarien ”, sade den vice premiärministern.
Japan varnar ukrainska evakuerade⬇️
Inte bara i Bulgarien, utan ukrainska flyktingar orsakar olägenheter även i Japan.
Justitieminister Yoshihisa Furukawa sa på fredagen att det har förekommit fall där ukrainare som flydde till Japan arbetade på värdklubbar och andra vuxenunderhållningsanläggningar och varnade för att sådant arbete inte är tillåtet under deras visumstatus.
Det har förekommit fall där ukrainska flyktingar har rapporterats arbeta på vissa typer av anläggningar som de inte får arbeta på", sa Furukawa efter ett regeringsmöte.
Enligt rapporter har totalt 1 055 flyktingar flytt till Japan från och med onsdagen den 25 maj 2022 , enligt regeringsrapporter.
Boendestatusen för de evakuerade tillåter inte dem att arbeta på värdinnaklubbar, barer eller vuxenunderhållningsanläggningar som är begränsade enligt lagen om vuxenunderhållning.
Justitieminister sa att Immigration Services Agency har skickat skriftliga meddelanden till ukrainska evakuerade för att göra dem medvetna om att sådant arbete bryter mot deras visumstatus och uttrycker oro över att vissa evakuerade kan bli offer för människohandel och exploatering.
Tydligen har bulgarer och japaner fått nog av laglösa ukrainska flyktingar.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram