Ryskt Missnöje Gror I WaPo

2022-04-30

"Och nu börjar skepsisen mot kriget i Ukraina att tillta bland de mäktiga affärsmännen, rapporterar Washington Post. Framförallt hos de som tillskansade sig sina tillgångar under Boris Jeltsins ledning.
Åtminstone fyra oligarker med koppling till den forne presidenten har valt att lämna Ryssland."
Jaha så det snodde allt rakt av, och så gnälla nu.....
"Aluminium-magnaten Oleg Deripaska går längst och kallar kriget för ”galenskap” på appen Telegram. Samtidigt lägger han lika stor skuld på västvärlden för hur situationen utvecklats.
Deripaska tror att den ekonomiska krisen till följd av sanktionerna kommer att bli ”tre gånger värre” än finanskrisen som skakade Ryssland 1998."
Så det vet han?
Denna delen är nästan den bästa,
"Ingen visste”
Han är långt ifrån inte ensam om att känna frustration. Flera ryska pampar, som vill vara anonyma för sin egen säkerhet, uppger för Washington Post att de känner sig maktlösa. Det går inte längre att påverka den allt mer isolerade Putin vars inre cirkel till stor grad består av ”tuffa” säkerhetstjänstemän, säger de.
Timmar efter att den ryska invasionen inletts kallades 37 av landets rikaste affärsmän till ett möte i Kreml.
– Alla var på uselt humör. Alla satt där och var förkrossade, säger en av deltagarna till Washington Post.
– Jag har aldrig sett dem så chockade. Vissa av dem kunde inte ens prata, säger en annan.
Få av dem trodde att Putin skulle genomföra en fullskalig invasion av grannlandet – trots varningarna från USA:s underrättelsestjänst.
– Förutom de som var direkt inblandade i förberedelserna: försvarsministern Sergei Shoigu, militärchefen Valery Gerasimov och några från FSB, så visste ingen, säger en miljardär.
Inga protester
De fick vänta i två timmar innan Putin anlände och försäkrade miljardärerna att Ryssland skulle förbli en del av den globala marknaden. Ingen av deltagarna vågade protestera mot presidenten.
Med facit i hand har löftena inte infriats. Ryssland har till stor del uteslutits ekonomiskt och massvis med oligarker och andra förmögna ryssar har fått sina tillgångar frysta.
I torsdags gick USA:s president Joe Biden steget längre och föreslog att det skulle bli möjligt att beslagta rikedomarna och skicka pengarna till Ukraina."
Nu är nog både VA-gång och andningsvägar helt kontrollerade, på de som ska kontrolleras 😉

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram