Prissmällsvarnande ICA

2022-04-30
" "Ica varnar för pris-smäll för svenska hushåll
Ica varnar för pris-smäll för svenska hushåll
Höjda matpriser svider i plånböckerna hos många. (Foto: TT)
Bistra tider väntar hushållen i matbutiken, varnar Ica och kallar det en ny form av lågkonjunktur orsakad av inflation och höjda räntor.
ANNONS
I mars låg inflationen på 6,1 procent vilket redan har lett till högre matpriser i de svenska butikerna. Priserna kan stiga ännu mer inom kort menar Icas vd Per Strömberg – där ”prisökningarna går tillbaka till svenska bönder”.
”Här har vi till och med frångått våra normala ledtider när det handlar om prishöjningar för att de snabbt ska komma tillbaka till lantbruket,” säger han till Di.
Ica-toppen: Konkurrensen bra för priserna
Det kommer inte hjälpa kunderna som får det allt tunnare i plånböckerna, men det ska istället konkurrensen göra menar Strömberg, där de olika prisökningarna i leden ska ifrågasättas enligt vd:n.
”De flesta av våra leverantörer är internationella jättar och vi vill inte att dom ska stärka sina marginaler på grund av det som händer nu.”
Nya mönster hos konsumenter
Tiderna kommer bli tuffare för konsumenterna, i rena siffror kan det handla om ytterligare 8 000 kronor i månaden för en familj i slutet av året, inklusive höjda räntor. Prisökningarna kommer leda till nya mönster hos konsumenterna tror Strömberg."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram