Stämningshotat Vattenfall

2022-03-31
Nämen har man sett, nu kommer de riktigt gamla käpphästarna upp i ljuset av verkligheten 😃
Det institutionaliserade bedrägeriet skall nu exponeras och vi kan väl säga som så att Fortum och gamla AP-Fastigheter skall få sin beskärda del av sleven vad det lider 😉

https://www.di.se/nyheter/vattenfall-hotas-av-jattestamning-i-nederlanderna-kravs-pa-miljarder/?fbclid=IwAR2qwKtKZdvXl36RgQGN4K7TdCmQTcoircTxk0tuFmGB210JK_rfCZ-8n0M

" Vattenfall hotas av jättestämning i Nederländerna – krävs på miljarder
Vattenfall hotas av en stämning med krav på över 4 miljarder kronor i Nederländerna, enligt uppgift till Di. Bakom kraven står en nederländsk stiftelse som hävdar att ett nederländskt dotterbolag till statliga kraftbolaget Vattenfall systematiskt under många år tagit ut en extra och felaktig avgift på elräkningarna till tusentals företag och organisationer i Nederländerna.
”Vattenfall har tyvärr avfärdat alla våra försök till kontakt och förhandlingar. Vi kommer nu därför att lämna in en gruppstämning mot Vattenfall vid en domstol i Amsterdam där vi kräver kompensation för de många kunder som vi anser har lurats att felaktigt betala alldeles för höga elräkningar”, säger Leo Spigt, advokat och ordförande i stiftelsen Stichting Nuon-Claim till Di.
Sammanlagt uppges omkring 5.000 kunder, främst små- och medelstora företag och organisationer som bland annat idrottsföreningar och muséer, ha drabbats av den felaktiga avgiften. Den aktuella särskilda avgiften som Vattenfall ska ha tagit ut av de berörda kunderna har inte inneburit någon service eller nytta, och har höjt elkostnaderna med i genomsnitt 80 procent, hävdar stiftelsen.
Totalt uppgår kraven på Vattenfall till över 400 miljoner euro, motsvarande cirka 4,1 miljarder kronor kronor, plus ränta. Stiftelsen uppger vidare att den nu kommer att meddela sina avsikter och krav även direkt till Vattenfall.
2009 köpte det svenska statliga kraftbolaget Vattenfall ett av Nederländernas största energibolag, Nuon. Förvärvet kostade 89 miljarder kronor och är en av de största och mest uppmärksammade företagsaffärerna i svensk företagshistoria. Men det omstridda jätteköpet blev ett monumentalt fiasko. Tiotals miljarder kronor gick efterhand förlorade i en serie nedskrivningar. Förlusterna bidrog till en djup ekonomisk kris för Vattenfall, som är statens och i slutändan svenska folkets största bolag.
Och nu ser Nuonförvärvet ut att ligga bakom en ny hotande ekonomisk smäll mot Vattenfall. Den nederländska stiftelsen Stichting Nuon-Claim bildades 2020 för att företräda och tillvarata intressena hos de kunder som ska ha drabbats negativt av ett slags extra avgifter och som under lång tid tagits ut av en del kunder först av energibolaget Nuon och därefter av Vattenfall i Nederländerna. Och nu uppger alltså stiftelsen att den beslutat sig för att vidta rättsliga åtgärder genom att stämma Vattenfall i domstol i Nederländerna.
”Vi anser att detta är en stor skandal. Vattenfall beskriver sig som ett socialt ansvarstagande företag. I det här fallet ser vi få bevis för detta”, säger stiftelsens ordförande Leo Spigt.
Enligt stiftelsen började de felaktiga avgifterna tas ut av dåvarande Nuon redan 2002.
Di har sökt Vattenfall för en kommentar."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram