Kina & Ryssland

2022-03-31

Geopolitik öst vs väst....
Efter amerikansk underrättelsetjänst om att Peking hade signalerat en villighet att ge militärt och ekonomiskt stöd till Rysslands krigsinsats, varnade president Joe Biden Xi under ett nyligen virtuellt möte för ospecificerade "konsekvenser" om Peking skulle följa upp det.
Ur artikeln :
I det som markerade deras första personliga möte sedan Ryssland invaderade Ukraina , sa Wang till Lavrov att relationen mellan Moskva och Peking har "stått emot nya prövningar av internationell turbulens" och hållit i rätt riktning.
"Kina är villigt att arbeta med Ryssland för att driva relationen mellan Kina och Ryssland till högre nivåer i ett nytt område under ledning av det nyckelkonsensus som nåtts av de två ländernas statschef," sa Wang till Lavrov, enligt en uppläsning från kinesiska utrikesministeriet.
Ryssland inledde attacken mot Ukraina för lite mer än en månad sedan och har sökt Kina för stöd när flytten drar till sig eskalerande ekonomiska sanktioner från väst.
Inför mötet släppte Rysslands utrikesministerium en video där Lavrov tycktes föreslå en vision för att bygga en ny världsordning tillsammans med Kina. "
Vi, tillsammans med er och med våra sympatisörer kommer att gå mot en multipolär, rättvis, demokratisk världsordning," sa han.
De två sidorna enades om att stärka sitt strategiska partnerskap och att tala om globala angelägenheter "med en enad röst", enligt ett uttalande från Rysslands utrikesministerium.
"Det här är vad som händer när du upprepade gånger visar svaghet på världsscenen," sa rep. Elise Stefanik (RN.Y.) till Epoch Times. "Våra motståndare blir modiga
Vladimir Putin förklarade ett "inga gränser"-partnerskap veckor före Moskvas invasion.
Sedan kriget har Peking avböjt att fördöma invasionen och bekräftat sina " bergfasta " band med Ryssland, i en ståndpunkt som allmänt anses vara tyst till stöd för Moskva.
Samtidigt som den vägrar att ansluta sig till västerländska sanktioner mot Kreml, har regimen lovat att fortsätta normala handelsförbindelser med landet eftersom sanktioner och frivilliga bojkotter från väst hotar att kasta Ryssland in i en djup recession

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram