Civilevakuering I Mariupol

2022-03-31

Att dödsdömda miliser gömmer sig bland civilbefolkningen får ses inte bara som tämligen givet, men frågan är nu därför hur flödet av människor i dessa korridorer kommer att hanteras, så skall vi gissa på att miliserna nu har avsevärda problem med kommunikationerna 😉

" Rysslands försvarsdepartement har utlyst ett lokalt eldupphör i och runt den belägrade hamnstaden Mariupol på torsdagen, rapporterar AFP. Humanitära korridorer till den närliggande staden Zaporizjzja ska upprättas från klockan 09, svensk tid, för att civila ska kunna lämna det hårt krigsdrabbade området.
Beskedet kommer efter ett förslag från Kyiv om att öppna fyra humanitära korridorer mellan städerna. Enligt franska myndigheter lovade den ryske presidenten Vladimir Putin att överväga en plan för att evakuera civila från Mariupol under ett telefonsamtal med franske presidenten Emmanuel Macron på tisdagen."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram