Västligt Agerande & Energipriserna

2022-02-28

Att falla på eget grepp...
....
Ur artikeln :
När nationer inte kan köpa gas från Ryssland kommer de att vända sig till Mellanöstern och andra håll, vilket kommer att dra åt globala reserver.
Stigande energipriser kommer att bidra till inflationen och transportkostnaderna kommer att stiga.
Väst har tappat kontrollen över energikrisen i sitt försök att bränna ner världen för att bygga tillbaka bättre.
Den 10 februari uttalade president Joe Biden att han skulle "jobba som fan för att få ner gaspriserna." Det var kortlivat. Senast den 22 februari meddelade Biden att gaspriserna kommer att fortsätta att stiga.
”Att försvara friheten kommer att ha kostnader för oss också, och här hemma. Vi måste vara ärliga om det, sade Biden för att avleda skulden.
Biden fortsatte: "Men som vi kommer att göra - men när vi gör detta, kommer jag att vidta kraftfulla åtgärder för att se till att smärtan av våra sanktioner är riktad mot den ryska ekonomin inte vår.
Vi övervakar noga energiförsörjningen för eventuella störningar.
Vi genomför en plan i samordning med stora oljeproducerande konsumenter och producenter mot en kollektiv investering för att säkerställa stabilitet och global energiförsörjning.
Detta kommer att vara — detta kommer att sänka bensinpriserna. Jag vill begränsa smärtan till det amerikanska folket som tankar bensinpumpen. Detta är avgörande för mig."
Det är komiskt att säga att sanktioner bara kommer att skada Rysslands ekonomi. Biden uppgav att han talade med Tysklands förbundskansler Olaf Scholz och var överens om Scholz beslut att avbryta certifieringen av Nord Stream 2-rörledningen till Ryssland.
CNN rapporterade till och med beslutet som en ekonomiskt masochistisk handling, "Västlandet visade på tisdagen att de var redo att rikta in sig på Rysslands enorma energiindustri - även med risk för att skada sig själv - efter att Moskva beordrat trupper in i delar av östra Ukraina
." Rörledningen borde ha godkänts för länge sedan när den globala efterfrågan på gas inte överensstämde med utbudet. I oktober förra året uppgav Putin att han var redo att börja distribuera gas till Europa omedelbart om de var villiga att arbeta med Ryssland. Överlåt till politikerna att vända ett problem till en kris.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram