Faktisk Sanktionsverkan

2022-02-28

Sanktioner i fritt fall....
Ur artikeln :
Syftet med de nya restriktionerna mot Rysslands centralbank är att begränsa Kremls möjlighet att få tillgång till mer än 600 miljarder dollar i reserver i hopp om att orsaka en krasch i rubeln som kommer att släppa lös ett fritt fall, vilket utlöser en spiral inflation där.
Men Putin är smart. Han kan backa rubeln med guld endast för inhemskt bruk, vilket i praktiken vänder på strategin för FDR som konfiskerade guld på hemmaplan.
Även i fallet med Iran, tvättade Erdogan i hemlighet pengar för att Iran sålde guld på marknaden för att tillåta dem att kringgå sanktioner.
De sanktioner som infördes mot Ryssland för att ta Krim är fortfarande på plats.
De producerade ingenting. Det blir en hund- och ponnyshow som låtsas att sanktioner ska vara avskräckande eller avsluta något.
Jag har ALDRIG sett ens ett enda fall där sanktioner någonsin fungerat. De har å andra sidan tagits som en krigshandling.
Att införa sanktioner och ta bort ryska banker från SWIFT, förutom att frysa ryska aktier som handlas i väst, kommer att misslyckas med att göra någonting.
Faktum är att västerländska mäklare och bankirer nu kommer att undvika allt som har med Ryssland att göra.
Företag som Sberbank, Gazprom och andra finns nu på listan över "begränsade värdepapper". Vi tittar på olika fonder som investerat i Ryssland är nu fångade och Ryssland och nu bara ogiltigförklara alla skyldigheter mot väst.
Dessa politiska idioter har ingen aning om gränsöverskridande investeringar och kapitalflöden. Biden brydde sig inte om att leta men USA har den största investeringen i Ryssland enligt statistik som släppts av FN:s konferens om handel och utveckling (UNCTAD). Uppgifterna visar tydligt att USA var den största investeraren i Ryssland och står för 8,9 % av den ryska ekonomin vilket är nästan 40 miljarder dollar.
Samtidigt som folk spekulerar i att det kommer att bli ett massivt antal ryska banker, tittar de inte heller på vilken skada det kommer att innebära för utländska investerare att ta bort Ryssland från SWIFT. Ryssland slipper nu alla utländska skulder.
Sanktionerna har inte varit avskräckande. Kina och Ryssland har arbetat för att skapa ett alternativ till SWIFT som har blivit ett politiskt vapen. Vi tittar på kollapsen över även SWIFT under de kommande åren på grund av politiska övergrepp.

https://www.armstrongeconomics.com/markets-by-sector/energy/the-wests-response-to-russia-will-cause-energy-prices-to-rise/?fbclid=IwAR3lezYeojBpMltC87qlHm4kbHkDDJS5rG_qorTBwGhiX606wCLD1TtMs_Y

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram