Schackstöd Till Ryssland

2022-02-28

"Jag uttrycker till dig, vår överbefälhavare, mitt fulla stöd för att skydda Rysslands intressen, vårt multinationella folk och eliminera hot och upprätta fred. Jag önskar er ett snabbt fullgörande av alla uppgifter som har tilldelats vår modiga armé”, skriver Karjakin i ett långt öppet brev."
.................................................................................................................................
Råg i rygg och välformulerat i skrift leder till illa dolt hat minsann.. vem hade kunnat ana 😉
Tänk om allt inte är vad det ser ut att vara.. hade det inte då kanske varit av godo för egen del att tänka på vad och hur man uttrycker sig i frågor man blir tilldelad vad man ska tycka för att passa in i en norm baserad på känslomässiga anslag som grund.. internet glömmer ju liksom inte... kan vara värt att komma ihåg 🙂
.....................................................................................................................................
"Storstjärnan hatas i sin sport efter orden.
Sergej Karjakin rör upp känslor i en hel schackvärld.
Den ryske stormästaren stöttar Rysslands invasion av Ukraina helhjärtat.
”Han pissar på sina tidigare landsmäns gravar”, skriver den tyske stormästaren Georg Meier på Twitter.
Sergej Karjakin, 32, blev stormästare i schack redan som tolvåring.
I 19 år hade han rekordet som den yngste stormästaren någonsin och höjdpunkten hittills i karriären kom när han var nära att ta världsmästartiteln från norrmannen Magnus Carlsen 2016.
Karjakin representerade Ukraina i början av sin karriär men flyttade till Ryssland och har de senaste åren både träffat och uttryckt ett starkt stöd för presidenten Vladimir Putin.
Han stöttar också invasionen av Ukraina.
”Jag uttrycker till dig, vår överbefälhavare, mitt fulla stöd för att skydda Rysslands intressen, vårt multinationella folk och eliminera hot och upprätta fred. Jag önskar er ett snabbt fullgörande av alla uppgifter som har tilldelats vår modiga armé”, skriver Karjakin i ett långt öppet brev.
Hans uttalanden har fått en rad andra spelare att gå till attack.
”Schackvärldens största skamfläck. Född ukrainare, nu en rysk prostituerad som pissar på sina tidigare landsmäns gravar”, skriver den tyske stormästaren Georg Meier på Twitter.
”Ryssar, agera! Medan ni tror på falsk information dör folk”, skriver världens näst bästa damspelare, ukrainskan Anna Muzychuk, på Facebook.
Världsmästaren Magnus Carlsen kommenterade kriget för norska TV2.
– Både jag och ryska schackspelare är eniga om att det här inte är något som ett annat land ska göra. Jag är glad över att bo i ett land där det är fred.
Han fick en syrlig respons från Sergej Karjakin.
”Jag är så glad över att bo i Ryssland”, svarar han på Twitter.
Karjakin har också hamnat i öppen konflikt med chess24, en av de största schacksajterna som dessutom ägs av Magnus Carlsen.
”Chess24 existerar inte för mig längre”, skriver Karjakin på Twitter.
Det internationella schackförbundet, Fide, har meddelat att Karjakins uttalanden om kriget ska utredas av förbundets disciplinära kommitté. Man har också redan kastat ut Ryssland från sommarens schackolympiad och tillåter varken Ryssland eller Belarus att anordna internationella turneringar."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram