Möjlighetsseende Investor-VD

2022-01-21

När Underlivsporslinet uttrycker att han oroar sig för fusk i valet 2022 om man inte får igenom sina egna förändringar...
Nu är det väl ändå sagt så att många borde kunna identifiera innehållets verkliga karaktär 😉
....................................................................................................................................
" Investors vd Johan Forssell varnar för utmaningar 2022, men känner sig ändå optimistisk och spänd på de möjligheter som en volatil miljö kan bjuda på, säger han i en intervju med Di TV, där han också kommenterar det kraschade Sobi-budet.
Investor lämnade på fredagen sin rapport för fjärde kvartalet och där varnar Johan Forssell för de många utmaningar som bolaget står inför i år. Men han känner sig inte pessimistisk, snarare tvärtom, säger han till Di TV:s Gabriel Mellqvist:
”Vi ser många möjligheter att flytta fram positionerna i våra bolag och ta marknadsandelar. Sedan är det inte omöjligt att vi också kommer se ganska hög volatilitet framöver och det skapar också möjligheter.”
Under 2021 investerade Investor 7 miljarder kronor, men skuldsättningen är ändå knappt 2 procent. Den goda form som bolaget är i har möjliggjort för styrelsen att föreslå en utdelningshöjning för 2021, berättar han.
I det största onoterade portföljbolaget Mölnlycke noteras en negativ tillväxt på 26 procent, men det oroar inte Investorchefen.
”Mölnlycke har utvecklats helt i linje med förväntningarna och vad vi kommunicerade i samband med tredje kvartalet”, säger Forssell som noterar att bolaget brottats med coronadopade jämförelsesiffror, och även haft ett fabriksstopp på sin anläggning i Malaysia.
”Framåt är det positiva att på handsksidan är fabriken tillbaka i 100 procents kapacitet och nu gäller det att få ut ordrarna till kunderna.”
Han kommenterar också att Investor satsat 1 miljard på att utöka sitt ägande i Ericsson:
”Vi såg en attraktiv möjlighet att gå in och köpa på oss. Ericsson har gjort ett fint jobb med att flytta fram teknikledarskapet, tagit marknadsandelar och stärkt lönsamheten. I kombination med nya tillväxtområden ser vi positivt på aktien och valde att köpa på oss mer.”
Angående den spruckna Sobiaffären, där Investor i linje med bolagets styrelse ställde sig bakom budet, säger Johan Forssell att Investor helt sonika tyckte att det var ett rimligt bud. Men likaledes Investorägda Astra Zeneca, med innehav i Sobi, tyckte annat och därmed föll affären.
”Vi gjorde vår bedömning i linje med Sobis styrelse. Hur andra aktieägare fattar sina beslut är deras sak att svara på.”

https://www.di.se/live/investors-vd-vi-ser-manga-mojligheter-att-flytta-fram-positionerna-i-vara-bolag/?fbclid=IwAR1arQYZO5ylOxk80iWCeHYWW5uTBLRLMGwwFgpUwOo5wdrMKf9OvI9xj1I

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram