Svenskkolonin Ukraina

2022-01-15

Ukraina är en svensk koloni – Sveriges affärer i Ukraina omfattande

Ukraina
Ukraina är en nyckelspelare och ingen har väl missat det svenska intresset för detta land?
Det är viktigt att åtminstone ha ramarna för det som hänt innan man investerar allt i det svenska narrativet.
Men media har – som bekant – redan förstört möjligheten för majoriteten av svenskarna att förstå den mer komplexa bilden och hur stort detta verkligen är genom att sprida sitt enda tillåtna narrativ och kräva att alla håller med.
Vi börjar i Ukraina runt den Orangea revolutionen, en av alla dessa “färgrevolutioner” som inte sällan har misstänkt många spelare med samma namn oavsett om det är i Ukraina eller på annan plats, det kanske rent av råkar vara samma spelare?
Det är relativt enkelt att greppa det faktum att Ukraina är viktigt som transitland och att det handlar en hel del om rysk gas och att Någon förlorar stora pengar på detta om Putin bygger gasledningar.
Den farliga ryska björnen blev beskylld för allt mellan himmel och jord men våra egna allierade var alltid snövita.
Eftersom de ändå har ABB där och en hamn för mineraler så hittade vi även Atlas Copco och så är det värt att nämna Epirock i sammanhanget som numer är Atlas Copco. Du vet gruvdrift och allt från metaller till diamanter och ädelmetaller världen över. Så klart de finns även i Ukraina. https://www.atlascopco.com/en-ua
Övrig svensk handel med Ukraina är också intressant, Sverige är en av de största på marknaden läste jag mig till för ett par år sedan och vi har långtgående kontakter med varandra – så långt tillbaka som till Vikingarna?

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram