Taiwan, Ericsson & ABB

2021-10-13
Tänka sig...
År 1957 tecknades det första kontraktet med Taiwan Railways, detta för leverans av ett CTC -system. 1982 öppnades ett kontor i Taipei som fortfarande fungerar som huvudkontor. Fem år senare bildades Terico med kapital från Ericsson och det taiwanesiska företaget TECOM. Terico omstrukturerades 1990 och kallade Ericsson Taiwan Ltd. Åttio procent av företaget ägs av Ericsson och kvarstår av taiwanesiska företag. 1998 hade Ericsson Taiwan Ltd 302 anställda.
1988 undertecknades det första kontraktet för det analoga systemet AMPS , ett system som fortsatte att expandera under första hälften av 1990 -talet. Fyra år senare såldes företagsbytesystemet MD 110 till KLM Taiwan och året efter såldes det första DECT -systemet till Sunrise Golf Club. 1994 såldes det vid den tiden världens största privata radiosystem som kallades Ericsson Digital Access Communications System (EDACS) till NPA. Systemet omfattade 35 000 mikrotelefoner (mobiltelefoner) och 15 000 mobila enheter.
De första mobiltelefonerna distribuerades på Taiwan 1995 och efter ett år hade GSM -telefonerna en marknadsandel på 20 procent. Denna andel ökade till 35 % 1997, samma år som avregleringen av den taiwanesiska marknaden började. Dessutom hade Ericsson 1999 levererat utrustning till tre av landets sju mobiloperatörer.
‘Absolutely just’: Beijing says its military drills near Taiwan are a response to its provocations & collusion with foreign powers
rt.com
‘Absolutely just’: Beijing says its military drills near Taiwan are a response to its provocations & collusion with foreign powers
The Chinese Taiwan Affairs Office has defended Beijing’s military exercises near Taiwan, claiming it is a “just” move to protect peace and stability, and blamed Taipei’s “collusion” with foreign forces.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram