News International Phone Hacking Scandal

2021-09-14
Kan möjligen något ha varit i säck innan det kom påse 😉
Nu är vi parallellt nere i tiden vid starten för kriget mot terrorismen 🙂
Sedan lägger vi RED BEE ovanpå detta... men det hänger inte alls ihop med någonting alls, överhuvudtaget.....
När artiklarna från Guardian publicerades bad Metropolitan Police Service Commissioner Sir Paul Stephenson biträdande kommissionär John Yates att titta på telefonhackningsfallet för att se om det borde öppnas igen.
Yates tog enligt uppgift bara åtta timmar på sig att rådgöra med högre detektiver och advokater för åklagarämbetet för att dra slutsatsen att det inte fanns något nytt material som kunde leda till ytterligare fällanden. Hans granskning inkluderade inte en granskning av de tusentals sidor med bevis som beslagtogs i Mulcaire -razzian 2006. I september 2009 behöll Yates sin ställning till Commons Culture, Media and Sport Committeesäger, "Det finns fortfarande otillräckliga skäl eller bevis för att gripa eller förhöra någon annan och ... inga ytterligare bevis har kommit fram." Efter granskning av den första undersökningen drog han slutsatsen att det fanns "hundratals, inte tusentals potentiella offer." Yates sa till kommittén: "Det är väldigt få, det är en handfull" personer som utsatts för hackning. Även om Yates var medveten om e -postmeddelandet "Transkript för Neville" som indikerade att mer än bara en enda oseriös reporter var inblandad intervjuade han inte Neville Thurlbeck eller någon annan journalist på News of the World , och undersökte inte fall av offer bortom de åtta som nämndes i domstol 2006. Kommitténs slutsatser, som släpptes i februari 2010, var kritiska mot polisen för att de inte eftersträvade "bevis som förtjänar en bredare utredning".
News International phone hacking scandal - Wikipedia
en.wikipedia.org
News International phone hacking scandal - Wikipedia
The News International phone-hacking scandal was a controversy involving the now-defunct News of the World and other British newspapers owned by Rupert Murdoch. Employees of the newspaper were accused of engaging in phone hacking, police bribery, and exercising improper influence in the pursuit of

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Lämna ett svar

Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram