Underkänt Klimatarbete

2021-03-31
Kort sagt så tror svensken i allmänhet att den är bäst i klassen trots att den i själva verket är sämst.
"Först var det den årliga rapporten från Klimatpolitiska rådet. Utlåtandet från den oberoende expertgruppen var tydligt: regeringens klimatarbete får underkänt. Den beslutade politiken är inte tillräcklig för att nå klimatmålen.
Regeringen kritiseras bland annat för att ha förträngt klimatkrisen under pandemin. Endast 10 procent av krisåtgärderna som vidtagits har varit gröna, vilket exempelvis kan jämföras med 71 procent i Norge.
För det andra gäller det president Joe Bidens stundande klimattoppmöte som är tänkt att involvera 40 regeringschefer, inklusive länder som visat ”starkt klimatledarskap”. När inbjudningslistan publicerades var både Norge och Danmark med.
Däremot inte Sverige.
Det är beklagligt. Klimatarbetet tar kanske ingen direkt skada av att Stefan Löfven inte involveras i högnivådiskussionerna den 22 april.
Men det är en uppenbar knäpp på näsan för ett land som haft ett grönt parti i regeringen i snart sju år. Ett land som stoltserar med gröna industriella processer och höga skatter på bensin och trängsel. "
Ett underkännande att inte bli inbjuden
di.se
Ett underkännande att inte bli inbjuden
LEDARE: Inför klimatmötet i Paris 2015 startade den S-ledda

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram