Internationellt Uppmärksammad Eliassonresa

2021-01-05
Tänk att även RED BEE kontrollerade BBC rapporterade om detsamma, vad kan då möjligen detta ha för grunder... det kan väl aldrig ha bäring på Stockholmsbyråkratin och den institutionaliserade korruptionen...
Man får ju nära nog intrycket att hela saken är en stor dramaturgisk folkbildningskampanj...
"Inrikesminister Mikael Damberg (S) har kallat Dan Eliasson till ett möte senare den här veckan, efter att det framkommit att generaldirektören tillbringat två veckor över jul- och nyår på Kanarieöarna i Spanien, något som Expressen var först att rapportera om.
Nyheten om Eliassons resa har nått utanför Sveriges gränser. New York Times tar avstamp i det sms som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) skickade ut till 12 miljoner mottagare med uppmaningen att stanna hemma över helgerna.
Man hänvisar även till Folkhälsomyndighetens hemsida där rekommendationen skärps: ”Inför kommande ledigheter och under julen är dt viktigt att tänka igenom om planerade resor verkligen är nödvändiga att genomföra”.
Det var den 14 december. Fem dagar senare lyfte ett flyg från Arlandas startbana, med MSB:s generaldirektör Dan Eliasson ombord. Destination: Las Palmas, Gran Canaria Airport.
New York Times skriver att Eliasson såg överraskad ut när han efter landning på spansk mark fångades på bild.
Och här kommer det:
”Nu är Eliasson i blåsväder i Sverige, där att efterleva rekommendationer – särskilt under pandemin – ses som en av de högsta dygderna”, skriver tidningen.
Tidningen relaterar händelsen till andra avslöjanden under december då statsminister Stefan Löfven och justitieminister Morgan Johansson besökt gallerior och finansminister Magdalena Andersson fångats på bild i en lokal för skiduthyrning.
New York Times framhåller den unisona uppmaningen från svenska myndigheter och politiker att stanna hemma och undvika folksamlingar.
Man exemplifierar också vilka konsekvenser liknande resor fått för makthavare i andra länder, som Kanada. Där fick Tracy Allard, delstatsminister i regionen Alberta med huvudsäte i Calgary, sparken sedan hon återkommit från en familjeresa till Hawaii.
Även stabschefen Jamie Huckabay i det regerande konservativa partiet UCP fick gå efter en resa till Storbritannien. Han tog med sig fem medarbetare i fallet som också hade rest utomlands.
Albertas premiärminister Jason Kenney, tillika ledare för UCP, var inte nådig:
– Jag har lyssnat till Albertas folk som sänder ett tydligt budskap om att de vill se konsekvenser för det här agerandet. Genom att resa utomlands har dessa individer visat ett extremt dåligt omdöme, sade Kenney enligt nyhetsbyrån Reuters.
Samma öde rönte delstaten Ontarios finansminister Rod Phillips efter den folkstorm som hans semesterresa till Västindien utlyste.
Också brittiska Independent skriver om Eliassons resa. Nyhetsbyrån Bloomberg News skriver om att statsminister Stefan Löfven (S) besökt köpcentrum och att finansminister Magdalena Andersson (S) rest till Sälen, och kopplar det till att Socialdemokraterna tappat stöd i opinionen.
Påve Franciskus kritiserade i söndags människor som semestrade utomlands under julhelgerna, rapporterar CNN. I slutet av en predikan påven höll i Vatikanen i söndags sa han att han blev ledsen av nyhetsrapportering om att människor rest utomlands för att ha roligt under pandemin.
– De är bra människor, men de tänkte inte på dem som stannar hemma, på ekonomiska problem för många människor som drabbats hårt av nedstängningar, eller på sjuka människor, sa påven.
– De tänkte bara på att åka på semester och ha roligt. Det smärtade mig mycket, fortsatte påven.
Tidigare har påven även kritiserat de som vägrar att bära munskydd och de som protesterar mot restriktioner som syftar till att stoppa smittspridning."
New York Times: Nu är Dan Eliasson i blåsväder | SvD
svd.se
New York Times: Nu är Dan Eliasson i blåsväder | SvD
Dan Eliassons julresa till Kanarieöarna väcker internationellt intresse och ställs i skarp kontrast till konsekvenser för makthavare i andra länder. I Kanada tvingades en delstatsminister avgå efter ett besök på Hawaii.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram