Prestigeklättrande Handelshögskola

2020-09-28
Nu är det faktiskt rätt illa ställt med situationen i Sverige.
Stockholmsbyråkrati, Stockholmsskola och Stockholmssyndrom syns liksom inte med huvudet i den egna stolgången...
Att detta handlar om att sprida dessa moraliska anmärkningsvärdheter får vi helt enkelt inte tro, någon skulle ju ha sagt någonting....
Programmet ”Master in International Business” vid Handelshögskolan i Stockholm tillhör de allra bästa i världen. Det hävdar i alla fall Financial Times i årets rankning av masterutbildningar i ”management”, det vill säga ledarskap, där Handelshögskolan klättrar från plats 13 till plats 7.
”Vi är superglada över detta – jag trodde inte att vi så snabbt skulle komma in på topp 10”, säger Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm, till Di.
Den tvååriga utbildningen, som riktar sig mot studenter med en kandidatexamen, är ett utpräglat internationellt program, berättar han.
”Tanken är att man ska få ett spännande yrkesliv med rätt mycket internationell inriktning. Det är inriktat mot de som vill göra internationella karriärer, men även i svenska bolag såklart”, säger Lars Strannegård.
På frågan vilka eventuella åtgärder som förklarar avancemanget i Financial Times rankning pekar Lars Strannegård bland annat på att Handelshögskolan har ett från ax till limpa-koncept i programmet, där man bland annat hjälper studenter att hitta rätt jobb efter utbildningen.
Hur svårt är det att komma in på programmet?
”Det är supersvårt.”
Vilken betydelse har Financial Times rankning för er – ni har uppenbarligen inga problem att locka studenter?
”Det betyder nästan obeskrivligt mycket. Nu är vi verkligen i någon sorts världstopp, och då ökar vårt varumärke jättemycket – det stärks hur mycket som helst. Och då får vi ännu duktigare studenter och vi får också fler professorer som söker sig till oss. Då får vi också fler företag som vill samarbeta med oss, så det blir stora konsekvenser av det.”
Handelshögskolan klättrar på prestigefylld rankning
di.se
Handelshögskolan klättrar på prestigefylld rankning
Handelshögskolan i Stockholm avancerar till plats 7 när affärstidnin

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Lämna ett svar

Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram