Vi Minns & Danske Bank

2020-08-31
Danske Bank har i åratal till följd av fel i IT-systemen krävt in skulder från kunder även om banken inte haft rätt till pengarna.
Det framgår av uppgifter från tidningen Berglingske och danska TV2.
Enligt banken har mellan 10.000 och 15.000 kunder rätt att få pengar tillbaka, vilket kan kosta banken tresiffriga miljonbelopp - med andra ord nålpengar i sammanhanget så det handlar som vanligt om att man söker ren opinionsbildning i en given riktning..DB ingår i svenska RIX och en storägare i DB är "Christer Gardell"...Frågan i den delen är om inte Maersk McKinsey-Möller har fått hjälp att resa sig....
För:
Vi minns från Februari när Danmark åtalar tre exiliranier för att ha spionerat för Saudiarabiens räkning, det meddelar då säkerhetspolisen PET. Samtidigt häktas en iransk underrättelseofficer i sin frånvaro, misstänkt för att ha planerat ett attentat mot exiliranierna.
Vi minns att Mossad tog åt sig äran öppet för detta:
"Mossad har tagit på sig ansvaret för att tipsa de danska myndigheterna efter att de motverkat en påstådd terrorintrång av Teheran för att mörda tre oppositionspersoner som bor i Danmark, enligt en hög israelisk underrättelsetjänsteman som citeras i Times of Israel"
Sedan minns vi att Mike Pompeo twittrade:
" “The U.S. and the Kingdom of Denmark are steadfast allies and partners. We are great friends who trust one another and share essential values, such as freedom of expression and freedom of religion."
Sedan minns vi Independents upprördhet när Donald Trump ville köpa Grönland av Danmark:
" Denmark is not just a NATO member; it's one of the founding members. It was through the NATO alliance that the US gained the opportunity to have a military base located in Greenland. This isn’t a joke"
Sedan minns vi från häromdagen att det var ju en stor grej med att den där underrättelsetjänstchefen blev avstängd, vem kunde väl ha anat detta...
Vem som kontrollerar den avgörande teknologin för båda parter...
"En stor skandal håller på att byggas upp i Danmark eftersom en rapport har avslöjat ett omfattande samarbete mellan den danska militära underrättelsetjänsten (FE) och Amerikas största och mäktigaste underrättelsetjänst, NSA.
Inom ramen för detta ”topphemliga” samarbete kan den danska sidan ha gett amerikanerna fri tillgång till vanliga danskers personliga telefonsamtal och textmeddelanden, rapporterade Danska Radio .
Enligt danska Radios källor som beskrivs som ”visselblåsare” kunde NSA ha samlat in stora mängder rådata från en kommunikationskabel som används för telefonsamtal, internet och SMS, eventuellt innehållande privata data.""""""
Sedan minns vi att den danska mobiloperatören TDC bygger ut hela sitt radio- och kärnnät med utrustning från den svenska telekomleverantören Ericsson.
Dessutom tecknade parterna ett femårigt tjänsteavtal, där Ericssons nya system för nätdrift, Ericsson Operations Engine, ingår. I samband med det gick 100 TDC-anställda över till Ericsson.
TDC lanserade de första tjänsterna som testversioner denna sommar, och planerar att börja rulla ut det skarpa 5g-nätet i oktober.
Målsättningen är att erbjuda full 5g-täckning över hela Danmark till slutet av 2020.
Det finns nu bara ett svar på frågan vem som har styrt vad i detta och det är samma svar som anledningen till att UAE och Israel bildar en gemensam plattform för underrättelsetjänster.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram