Avstånd Mellan Rätt & Lag

2020-08-21

Systemet styrs av dess nätverk av makt och dess intressen genom olika verktyg för att dela in människor i grupper som bekämpar varandra inom ramen för samhället med sina lagar. Systemet upprätthålls av majoriteten som anser att detta innebär att allt med detta är i sin rätta ordning. Men ordningen bryts. Detta förtroende har brutits.

Detta av-brott ligger egentligen inte i vårt system, bortsett ifrån den finansiella delen, förutsatt att folk inte tar saken i egna händer: Vi har parlament och domstolar för upprätthållande av rättsstaten och inte för att som nu uppenbarligen kränka densamma.

Lagar som uppenbarligen kränker istället för att skydda, är ett starkt tecken på ett mycket sjukt samhälle.

Lagen skyddar nu därför uppenbarligen inte alltid rätt, vi ser även hur amerikanerna agerar i deras krig som blir -är våra, på sätt som varken deras egna soldater eller andra har rätt till. Vi ser hur vårt samhälle har blivit en gisslan till girigheten hos de egentligen straffrättsliga aktörerna i olika finansiella centra inom den Djupa Staten. Vi tvingas tolerera att de institutioner som är tänkta att skydda välfärden för de många, från exploaterande intressen från de få, kringgås eller ignoreras helt. Och vi kan se, att de som är emot detta system jagas av säkerhetstjänster och kriminaliseras.

Vi bevittnar en allvarlig legitimitetskris i väst. Assange, rättsväsendet och korruptionen - dessa är ibland symptomen på detta. Vad är rätt och vad som uppfattas som lag går allt längre och längre ifrån varandra.

Det finns idag goda skäl att betvivla funktionen av den bärande idén om rättsstaten som fundament för demokratin. Den tilltro som i allmänhet tillmäts de alltid opinionsbildande och aldrig nyhetsförmedlande medierna befinner sig nu i fritt fall, men det kommer en ljusning inom kort.

Systemet styrs av dess nätverk av makt och dess intressen genom olika verktyg för att dela in människor i grupper som bekämpar varandra inom ramen för samhället med sina lagar. Systemet upprätthålls av majoriteten som anser att detta innebar att allt med detta är i sin rätta ordning. Men ordningen bryts. Detta förtroende har brutits.

Detta av-brott ligger egentligen inte i vårt system, bortsett ifrån den finansiella delen, förutsatt att folk inte tar saken i egna händer: Vi har parlament och domstolar för upprätthållande av rättsstaten och inte för att som nu uppenbarligen kränka densamma.

Lagar som uppenbarligen kränker istället för att skydda, är ett starkt tecken på ett mycket sjukt samhälle.

Lagen skyddar nu därför uppenbarligen inte alltid rätt, vi ser även hur amerikanerna agerar i deras krig som blir -är våra, på sätt som varken deras egna soldater eller andra vill har rätt till. Vi ser hur vårt samhälle har blivit en gisslan till girigheten hos de egentligen straffrättsliga aktörerna i olika finansiella centra inom den Djupa Staten. Vi tvingas tolerera att de institutioner som är tänkta att skydda välfärden för de många, från exploaterande intressen från de få, kringgås eller ignoreras helt. Och vi kan se, att de som är emot detta system jagas av säkerhetstjänster och kriminaliseras.

Vi bevittnar en allvarlig legitimitetskris i väst. Assange, rättsväsendet och korruptionen - dessa är ibland symptomen på detta. Vad är rätt och vad som uppfattas som lag går allt längre och längre ifrån varandra.

Det finns idag goda skäl att betvivla funktionen av den bärande idén om rättsstaten som fundament för demokratin. Den tilltro som i allmänhet tillmäts de alltid opinionsbildande och aldrig nyhetsförmedlande medierna befinner sig nu i fritt fall, men det kommer en ljusning inom kort.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram