Allvarligt Ljugande & Fastighetsmarknader

2020-08-11

Hemarbete kan hämma kreativiteten. Det erfar det Stockholmsbaserade svenska spelundret Paradox, som säger att dämpad produktivitet kan försena flera kommande speltitlar.

”Magin blir lite lidande”, säger vd Ebba Ljungerud.

I praktiken innebär detta att nästan vart tredje kontor blir överflödigt. Liknade signaler kommer från storföretag som Siemens och kemibjässen BASF, som räknar med att minst hälften av personalen skulle kunna jobba hemifrån i framtiden.

– I så fall måste man naturligtvis utgå från dramatiska konsekvenser på fastighetsmarknaden, säger Ralf Henger, som är fastighetsexpert vid tyska näringslivets forskningsinstitut DIW.

Vad som då gäller som effekt för den skapade finansiella tillgångsprisinflationen på den svenska fastighetsmarknaden, det kommer snart till och med en svensk att kunna räkna ut...

För trots allt så är det ju så att de realekonomiska värden som produceras på kontor, är tämligen lättreviderade...

Vid sidan av Tyskland väntas priserna på kontorslokaler minska kraftigt även i europeiska storstäder som Paris, Wien, Lissabon och Dublin. I Milano i norra Italien, som drabbats hårt av pandemin, kan fastighetspriserna enligt DIW minska med hälften.

Stockholm, Köpenhamn och Oslo har ju historiskt varit hårt drabbade i dessa sammanhang, men nu när det verkligen gäller ett metacykliskt haveri - att det är själva betalningsmedlet i sig som havererar på grund av skuldmättnad - ja då jävlar är de tydligen undantagna

Eller som Jean Claude Junker så förtjänstfullt uttryckte saken - när det blir allvar så måste man ljuga.

svd.se
Priserna på kontorsfastigheter i Europas storstäder kan i år falla med uppåt…
Priserna på kontorsfastigheter i Europas storstäder kan i år falla med uppåt en tredjedel i spåren av pandemin. Det förutsäger tyska näringslivets forskningsinstitut IW. Fast en starkare konjunktur kan dämpa nedgången.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram