Interpols Tur

2020-06-30

SÅ då var turen kommen till Interpol

Kontantnalle stoltserar ju med att vara ämbetsman - vilket inom Stockholmsbyråkratin faktiskt bara säger vad det säger.

Björn Eriksson var alltså president över Interpol 1994–1996. Efter denna period utnämndes han för första gången i organisationens historia till hederspresident och behåller än titeln. Stockholmsbyråkratiskt så det räcker med andra ord.

Man kan säga att vid en närmare granskning så kan han ju i någon mening ha förtjänat den titel - han åkte aldrig fast för korruption.
Vilket är långt mer än vad som kan sägas om väldigt många av såväl företrädarna som efterträdarna....

Elva av 29 är rödmärkta och skall inte kännas till, fyra är nazister och en rad andra erkänner man öppet har åkt på korruption......
Så vad finns då kvar att stoltsera med?

Jo:

Första portugisen jobbade för brittiska underrättelsetjänsten åt den portugisiske diktatorn Salazar och skapade hans politiska polis.

Sir Richard Leofric Jackson CBE (12 July 1902 – 17 February 1975)
var så mycket imperiedåre som bara är möjligt. (CBE)

Den första "inte nazistiska" tysken Paul (Paulinus) Dickopf (9 juni 1910 - 19 september 1973) var en medlem av NSDAP och SS i säkerhetstjänsten (SD) och en hemlig agent i Schweiz , som blev medlem i det tyska federala kriminella polisbyrån ( BKA). Mellan 1965 och 1971 var han fjärde presidenten för BKA och en betald "ensidig agent" för CIA .

Kanadensaren William Leonard Higgitt (10 november 1917 - 2 april 1989) var den 15: e kommissionären för Royal Canadian Mounted Police (RCMP) från 1969 till 1973 och ordförande för International Criminal Police Organization ( INTERPOL ) från 1972 till 1976 och han var en klart ledande figur inom den kanadensiska delen av den Djupa Staten och det kanadensiska underrättelsetjänstkollektivet.

Carl Johan Gunnar Persson (14 december 1919 - 6 november 2014) var en svensk jurist och politiker . Persson tjänade som rikspolischef i svenska polismyndigheten från 1964 till 1978. Han fick sparken i samband med Geijeraffären. Den detaljen glömde Wiki...

Mark John Richard Simpson (13 februari 1932 - 10 februari 2017) var USA: s första interpolpresident (1984–1988) och var den sextonde direktören för Förenta staternas hemliga underrättelsetjänst , Secret Service(1981–1992) Under Reagan och Bush. Så det var vad det var.

Norman David Inkster , OC (född 19 augusti 1938) tjänstgjorde som 18: e kommissionär för Royal Canadian Mounted Police , från 1 september 1987 till 24 juni 1994. Från 1992 till 1994 tjänstgjorde han också som president för Interpol. En ur underrättelsetjänstkollektivet som i alla fall kan misstänkas för att han skötte sig.

Sedan kom då Kontantnalle Björn Eriksson och han var så duktig att han fick bli hederspresident på livstid...

Jacob (Jackie) Sello Selebi (7 mars 1950 - 23 januari 2015) var den tidigare nationella kommissionären för den sydafrikanska polisstjänsten och president för African National Congress Youth League 1987–1991, och alltså före detta president för Interpol. I januari 2008 sattes Selebi på förlängd ledighet som nationell poliskommissionär och avgick som president för Interpol, efter att han anklagades för korruption i sitt ursprungsland Sydafrika. Han ersattes som nationell kommissionär i juli 2009 av Bheki Cele. Selebi och konstaterades skyldig till korruption den 2 juli 2010 och dömdes till 15 års fängelse den 3 augusti 2010. Hans överklagande mot sin dom avvisades av Högsta domstolen den 2 december 2011, efter att domstolen enhälligt beslutade mot honom.

Han hade en hel del svenskkopplade saker på sin meritlista, kan man lugnt säga...

Interpol's own rules would not allow it to act on an Iranian request to arrest US President Donald Trump for the murder of Qassem Soleimani, the international police cooperation body said.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram