Givande & Tagande

2020-06-28

Jodå det kommer man att ge, men man kommer då också att ta någonting...

" Vita huset har planer på att ta en aktiv roll i privat sektor för att hindra att Huawei får för stor makt. USA-regeringen har uppmanat amerikanska bolag att köpa upp Ericsson eller Nokia, uppgifter som har cirkulerat tidigare under året.

Ett annat förslag som lyfts är att ge stora skattesubventioner eller finansieringsstöd till Ericsson och Nokia, skriver Wall Street Journal med hänvisning till källor.

Ett av de bolag som Vita huset legat på om att engagera i uppköpsfrågan är Cisco Systems, men i fler än ett fall har bolaget avvisat förslaget på grund av de låga marginalerna inom telekom.

Ytterligare ett förslag har därefter varit att stötta en riskkapitalentitet att köpa ut ett av de europeiska telekombolagen från börsen, enligt Wall Street Journals artikel som släpptes på torsdagskvällen,

Slutligen har förslag lyfts om att stödja ”öppen nätverksteknik” och således sänka inträdesbarriärerna för amerikanska utvecklare av 5G-utrustning.

USA har för närvarande ingen inhemsk aktör på området, som domineras av Huawei, Ericsson och Nokia.

Huawei har ihärdigt förnekat anklagelserna om att bolaget ägs av kinesiska regimen och att staten genom så kallad bakdörrsteknik kan förses med underrättelser från andra länders telekomnätverk som installerat utrustning från det kinesiska bolaget."

Trumpadministrationen överväger nya interventioner för att hämma telekombolaget Huawei i utrullningen av 5G-nätverk, rapporterar Wall Street Journal. Ericsson och Nokia omnämns explicit i artikeln i vilken det listas en rad åtgärder för att stötta de nordiska bolagen visavi den spionageank...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram