Coronasmittad Gruva

2020-06-17

Och här gör man som planerat......

"De senaste dagarna har det skenat iväg ordentligt. Med anledning av det har vi fattat en rad beslut för att försöka minska smittspridningen, säger Stefan Nieminen, kommunikationsansvarig vid krisledningsgruppen på Gällivare kommun.

Kommunen väljer att från och med i dag, med omedelbar verkan, stänga alla fritids- och kulturanläggningar som badhus, bibliotek, sporthallar och museer.

Kommunen kommer även under dagen att vända sig till länstrafiken i Norrbotten och vädja till dem att stoppa resandet till och från Gällivare. Det är en unik åtgärd, säger Stefan Nieminen.

Har ni några teorier om varför smittspridningen ökat
”Det finns spekulationer men det känns inte konstruktivt att rota i det nu, för det minskar inte smittspridningen”, säger Stefan Nieminen.

Är det några grupper i samhället som drabbats värre än andra
”Nej, nu är det frågan om en okontrollerad samhällsspridning.”

Enligt Stefan Nieminen har LKAB valt att stänga ett av sina verk då de hade 60 misstänka fall av covid-19 bland sjukskriven personal."

di.se
Gällivare kommun har en ”okontrollerad och samhällsfarlig” spridning av…
Gällivare kommun har en ”okontrollerad och samhällsfarlig” spridning av covid-19, uppger kommunen på sin hemsida. Nu stängs en rad anläggningar med omedelbar verkan.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram