Coronafri Gruva

2020-06-17

Så då vet vi ju att de vet att vi vet vad de gör

Det finns väl rätt påtagliga Investorintressen i guldgrävarspänsten....

Allt är guld som glimmar. I alla fall när det gäller de cirka 3 000 ton guld som årligen bryts i världens gruvor. Till det tillkommer cirka 1 000 ton återvunnet guld. Smyckesindustrin är fortfarande den största användaren av denna ädelmetall, en tredjedel av all guld i världen förvaras av centralbankerna och en ännu större andel finns i privata ägor.

Marknaden för ädelmetaller styrs till stor del av dessa finansiella aktörer. Egenskaper som hög beständighet, bra ledningsförmåga, hög temperaturtålighet och resistens mot korrosion gör dock guld till en mycket efterfrågad metall även inom elektronik-, rymd- och läkemedelsindustrin.

Mobiltelefoner och datorer är ett par exempel där guld är en viktigt metall.

Boliden producerar närmare 18 000 kilo guld varje år. Av det kommer cirka 5000 kg från återvinning av elektronikskrot, resten från egna och externa gruvor. Här finns en historiskt känd lucka till förtjänster.....

I smältverken Rönnskär och Harjavalta framställer man rent guld i form av guldtackor eller granuler. Större delen av guldet säljs vidare till smyckesindustrin, men även industribranschen och den finansiella sektorn är viktiga kunder.

Att man tvättar stulet guld genom att smälta det och gör det lagligt, är inte exakt någon väl dold hemlighet längre.....

di.se
Personalen vid Bolidens Aitikgruva strax söder om Gällivare har inte tillhört…
Personalen vid Bolidens Aitikgruva strax söder om Gällivare har inte tillhört de som drabbats av vad kommunen kallar en ”okontrollerad och samhällsfarlig” spridning av covid-19 i Gällivare. I nuläget ser gruvbolaget inga risker för att produktionen ska påverkas.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram