Kärnnätverk Utan Huawei

2020-06-02

För numera många dagar sedan, så höll Donald Trump ett tal där han nämnde Ericsson och en muta till sin politiska opponent Hillary Clinton.

”2009 fick ett företag som kallas Ericsson tillåtelse från amerikanska regeringen att sälja telekomutrustning till flera förtryckarregimer, bland annat Sudan, Syrien och Iran. Vissa av dessa regimer använder den tekniken för att avlyssna och kontrollera sina egna invånare”. / Donald Trump 2016.

Tänka sig det ser ju ut som att hela världen kommer att se Ericsson som sitt nationella säkerhetsintresse....och Kina har ju inte sparkat ut Ericsson samt Ryssland har ju just gjort sin största beställning av utrustning - det är ju nästans som en slags Pandemi, i 184 länder lär det skall vara....

Den kanadensiska teleoperatören Bell väljer Ericsson framför Huawei när bolaget ska bygga 5g-nät.

Ericsson kommer att leverera radioaccessnätverksutrustning till Bells 5g-nätverk i landet, inklusive den trådlösa internet-tjänst som Bell har utvecklat för att få höghastighetsinternet på den kanadensiska landsbygden, enligt ett pressmeddelade.

Ericsson är sedan tidigare leverantör av 4g och annan teknik till Bell vilket också konkurrenten Huawei är. Enligt kanadensiska CBC innebär dagens att Bell inte kommer att använda 5g-utrustning från Huawei.

Tidigare under tisdagen rapporterade Reuters att Ericsson valts som leverantör av Telefonica Deutschland när den tyska teleoperatören ska bygga sitt 5g-kärnnätverk. Därmed har Tysklands tre stora operatörer valt bort Huawei från sina kärnnätverk.

di.se
Den kanadensiska teleoperatören Bell väljer Ericsson framför Huawei när…
Den kanadensiska teleoperatören Bell väljer Ericsson framför Huawei när bolaget ska bygga 5g-nät.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram