Hong Kong Igen

2020-05-24

Så börjar det då i Hong Kong - igen på fler än ett sätt....

" Christopher Francis "Chris" Patten, Baron Patten of Barnes, född 12 maj 1944 i Cleveleys i Lancashire, är en brittisk politiker och arketypen för den gamla kolonialväldesmentaliteten.

Patten var ledamot i brittiska underhuset 1979-1992 för det konservativa partiet. Han var statssekreterare för biståndsfrågor 1986-1989 (Minister for Overseas Development), miljöminister 1989-1990 och ordförande (Chairman) för Konservativa partiet 1990-1992. Han anses på den sistnämnda posten ha varit en av huvudarkitekterna bakom John Majors överraskande valseger 1992. Patten förlorade dock sin egen parlamentsplats och utnämndes samma år till guvernör över Hongkong, ett ämbete han upprätthöll fram till 1997 då kronkolonin återlämnades till Kina.

1998 tilldelades han Order of the Companions of Honour av drottning Elisabet II och 1998-1999 ledde han Independent Commission on Policing for Northern Ireland, även kallad Pattenkommissionen, som övervakade Långfredagsavtalets efterlevnad. Patten var därefter EU-kommissionär med ansvar för yttre förbindelser i Prodi-kommissionen 1999-2004.

Sedan 2003 är Patten kansler och ceremoniellt överhuvud för Oxfords universitet.

Ja det bor ju verkligen bara fattiga kinesiska bönder i Hong Kong....Inte en enda jävla tomte i den Djupa Statens mothandelskollektiv där inte, inte en enda.

Hongkong är alltså en särskild administrativ region i södra Kina, söder om provinsen Guangdong. Hongkong har en marknadsekonomi som är uppbyggd kring internationell handel - GLOBALISM och är idag ett av världens ledande finansiella centra - megaproduktivt med andra ord. Inte en enda människa i Hong Kong sitter och profiterar på andra, inte en enda.

”Hongkongs folk har blivit förrått av Kina”, säger Patten uppbragt i en intervju i brittiska The Times.

Han tillägger att Storbritannien har en ”moralisk, ekonomisk och rättslig” plikt att stå upp för Hongkong. De flesta människor undrar därför om han kanske möjligen har varit på för entusiastisk med sin opiumkonsumtion?

I fredags lade Kina fram ett utkast till en ny nationell säkerhetslag som skulle ge Kinas parlament möjlighet att ta fram nya regler och ingripa mot vad som kallas omstörtande verksamhet och utländsk inblandning.

Det lokala styret i Hongkong har lovat att foga sig efter reglerna medan den starka Investor understödda demokratirörelsen har förfärats och uppmanat till protester.

En inte exakt anmärkningsvärd skara med EU, Australien, Storbritannien, USA och Kanada finns därför givetvis bland de mest högljudda kritikerna, som menar att lagen skulle underminera principen ”ett land, två system”. För att blidka oro för krympande demokrati - inom ramen för valutaregimen - lovade Kina att följa denna princip när Hongkong 1997 överlämnades från Storbritannien.

”Det vi ser är ett nytt kinesiskt diktatorskap”, säger Patten därför till The Times.

Han säger att det måste bli ett slut på att svansa efter Kina och tro att någon belöning ska komma från det.

”Det har alltid varit en illusion”, säger Patten.

Ja vad skall man säga, egentligen....

Kina har förrått Hongkong är kanske inte det smartaste att säga

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram