Skärbrädsslakt

2020-03-31

Så här i rapporttider kommer saker som under den forna postens dagar

Att förbjuda kinesiska produkter från den amerikanska marknaden kan leda till hämnd från den kinesiska marknaden, har Huaweis chef varnat. Om den elektroniska jätten spärras från USA, kan det hända samma sak för - kanske inte bara - amerikanska företag i Kina.

"Den kinesiska regeringen kommer inte bara att stå vid sidan och titta på medan Huawei slaktas på skärbrädan", sa ordföranden Eric Xu till reportrar vid lanseringen av Huawis årsrapport.

"Varför skulle den kinesiska regeringen inte förbjuda användning av 5G-chips eller 5G-chipdrivna basstationer, smartphones och andra smarta enheter som tillhandahålls av amerikanska företag av cybersäkerhetsskäl?"

USA hävdar att Huawei-utrustning ger den kinesiska regeringen möjlighet att snoka på kundernas kommunikation. Washington placerade företaget på en svartlista i maj förra året och har pressat de allierade för att hindra företaget från att uppgradera sina nätverk till en 5G-standard.

Samtidigt idag:

Börje Ekholm säger: “I fjol talade vi om att ”slå på” 5G globalt. Idag kan vi säga att vi har lyckats. Det första 5G-nätverket lanserades med Ericssons teknologi och det gäller även för det första 5G-nätverket i Europa.”

Han fortsätter: “I dagsläget har vi 86 5G-kontrakt och 27 5G-nätverk i drift på fyra kontinenter. Ericsson leder utvecklingen inom 5G. Jag ser ingen framför oss.”

När Ekholm blickar framåt drar han slutsatsen att 5G-marknaden växer snabbare än de flesta analytiker har förväntat sig och att Ericsson är väl positionerat för att ta vara på denna tillväxt.

Ekholm talar också om det teknikskifte som 5G kommer att möjliggöra. Den nya generationens mobilsystem kommer inte bara att ge upphov till nya användningsområden för konsumenter, den kommer att förändra hela industrier.

Ekholm säger: “Vi kommer att se automation inom produktionen, optimerad logistik, nya lösningar inom sjukvården och mycket mer. Och det är bara de områden vi kan visualisera redan idag; de flesta användningsområden är fortfarande okända för oss. ”

Det faktum att Ericsson leder utvecklingen av denna nya teknik är något att vara stolt över, avslutar Ekholm.

Han säger: ”Ericssons ledarskapskap återspeglas tydligt i vår patentportfölj, som består av mer än 54 000 beviljade patent. Patent handlar emellertid om både kvalitet och kvantitet – en oberoende advokatbyrå fann att Ericsson hade en ledande andel av relevanta patent, bådar gott inför framtiden.”

Banning Chinese products from the American market may result in a retaliation from the Chinese market, Huawei head has warned. If the electronic giant is barred from the US, the same may happen to American firms in China.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram