Ett Lands Centrala Nervsystem - Telekominfrastrukturen

2020-03-04

"Med tanke på det betydande säkerhets-, integritets- och ekonomiska hot som Huawei utgör, uppmanar vi starkt Storbritannien att se över sitt senaste beslut, vidta åtgärder för att mildra riskerna med Huawei och arbeta i nära samarbete med USA för sådana ansträngningar framöver." sade senatorerna i brevet till Underhuset som fick underskrifter från en femtedel av 100-ledarsenaten, inklusive Chuck Schumer, kammarens demokratiska ledare, och Richard Burr, den republikanska ordföranden för underrättelsekommittén."

I maj 2019 förbjöd USA telekomleverantören och 68 av dess dotterbolag att samarbeta med amerikanska företag och uppmanade sina allierade att undvika att bedriva affärer med företaget.

Under tiden har den brittiska premiärministern Boris Johnson, som nu kan drabbas av svår motreaktion från amerikanska tjänstemän efter NSC: s beslut, där han är ordförande, insisterat på att det var mer ekonomiskt fördelaktigt för hans land att tillåta Huawei, snarare än Nokia eller Sony Ericsson, i Storbritanniens 5G utbyggnad, eller till och med att utarbeta en alternativ möjlighet med sin transatlantiska partner.

Sony Ericsson är väl en intressant formulering i det här läget.
Vilket bolag som redan finns på plats sedan typ 130 år eller så......Jorå.

”Vår fråga är, om [Storbritannien] kan göra det, varför kan inte Australien? Vi hoppas att vi kan ha en bra, förnuftig, faktabaserad diskussion om möjligheten att använda vårt ledarskap och innovation i Australien, ”sade den ansvarige ministern nyss.

Choong-Fook Fong, VD för Malaysia-baserade informationssäkerhetsrådgivning LGMS, anser nu öppet att Australien, Nya Zeeland och till och med Kanada i kölvattnet av Storbritanniens beslut kunde följa efter i att godkänna Huawei för deras 5G-nätinfrastruktur.

För de som kanske inte är medvetna är Five Eyes namnet på den brittiska GCHQ-kontrollerade övervakningsstrukturen som involverar de fyra primära anglosaxiska Commonwealth-länderna (Storbritannien, Kanada, Australien och Nya Zeeland) tillsammans med Förenta staterna. Det är inte minst här den Djupa Staten har ägnat sig åt åt att försöka störta den amerikanska presidenten Donald Trump sedan Investor och deras juniorpartners i Amerika började organisera Rysslandsgate 2015 – när det blev uppenbart att Trump hade en allvarlig chans att besegra den Djupa Statenkandidaten Hillary Clinton.

Så många patriotiska visselblåsare som Bill Binney, Ray McGovern och Edward Snowden har under de senaste åren exponerat detta Five Eyes-system, som ombildades inom ”världsordningen efter 911” - man skapade DNI som koordinerande enhet - som ett sätt att överbrygga varje nations konstitutionella skydd av sina egna medborgare genom att dra nytta av ett större rättsligt loophål (det vill säga eftersom det är tekniskt olagligt för amerikanska underrättelsebyråer att spionera på amerikaner utan godkännande och för att CSIS ska göra detsamma med kanadensare, hävdas det att det är okej för brittiska / kanadensiska underrättelsebyråer att spionera på Amerika och visa versa).

Finns det kanske möjligen en anledning som bygger på att det inte finns ett enda utrikesdepartement i världen som klarar sig utan en underrättelsetjänst och att det inte finns en enda underrättelsetjänst idag som klarar sig utan kontroll över en telekominfrastruktur….

Så den som kontrollerar telekominfrastrukturen kontrollerar uppenbarligen utrikesdepartementens informationstillgång, så mycket måste till och med en svensk kunna begripa idag!

Bara svenskar missar dock fortfarande vad som blir kvar när Huawei isoleras bort och vad som då återstår för att spionera på de egna befolkningarna….som har funnits där hela tiden och vars VD anser sitt bolag världsledande på 5G, i samtal med den amerikanske presidenten..

Att Investor i en eller annan omfattning direkt eller indirekt försöker utöva kontroll över Huawei - inte minst genom licensavgifter i Kina, det känns ju faktiskt inte heller exakt som att det ligger helt utanför farans riktning. En av anledningarna till de Kinesiska utredningarna mot Ericsson.

Så vem som egentligen styr och ställer bakom teaterkulisserna börjar nu faktiskt bli helt omöjligt att missa även för den allra mest trögfattade befolkningen på jorden – alltså den svenska.

Om alla Internetjättarna är beroende av Ericssons hårdvara och med sin serverkapacitet till stora delar lokaliserad till Sverige under skydd av FRA-lagen, då måste man vara riktigt svenskt kulturellt fördummad för att inte se verkligheten för vad den egentligen är för någonting.

I en liten skrift ”The Swedish Kings of Cyberwar” avslöjas Sveriges egen förmenta oskuldsfullhet vilken fullt stilenligt bygger på att verka utan att synas.

Betydande, medan WINTERLIGHT var en gemensam ansträngning mellan NSA, det svenska FRA och det brittiska GCHQ , verkar hackning – angrepp på datorer och datanät ha initierats av svenskar, ja det är ju verkligen underligt…

Långt än mindre uppmärksammat, har dock därför också varit i vilken utsträckning USA själva har samordnat med Sverige och andra allierade för att utveckla hacknings- och övervakningsverktyg som är långt mer avancerade än de e-postadress ”phishing” -strategier som påstås användas i påstådda ryska attacker.

Ett viktigt mål för denna teknik är givetvis Ryssland själv. Just det Ryssland som alltid utmålas som ett hot mot Sverige och som rimligtvis måste utgöra själva ”hotet mot Europa”

På torsdagen 20-02-30, så talade Mike Pompeo vid ett forum i London tillsammans med Storbritanniens utrikesminister Dominic Raab, då kritiserade den amerikanska utrikesministern premiärminister Johnson för hans drag för att låta Huawei delta i Storbritanniens 5G-utveckling - det här var inte alls någon riggad teater...

”Det handlar inte om en teknisk bakdörr. De har hela ytterdörren, varnade Pompeo . Vi drar analogin med Ericsson och kan inte undvika att förstå att det strypgreppet vill inget självständigt land befinna sig i. "När du tillåter information från dina medborgare eller dina medborgares nationella säkerhetsinformation att transporteras i ett nätverk som det kinesiska kommunistpartiet - eller då någon annan enskild part - har ett lagligt mandat att få, skapar det en risk," tillade han och betonade att Pekings värderingar inte överensstämmer med de i väst. De i väst är ju mer Investorrelaterade gud bevars...

Tidigare varnade Washington för att låta Huawei delta i 5G i något av medlemsländerna i Five Eyes underrättelsetjänstallians (USA, Storbritannien, Kanada, Australien och Nya Zeeland) då det skulle äventyra blockets delningsfunktioner för underrättelsetjänstinformation. Man måste alltså spräcka FiveEyes för att komma åt Ericsson. Som kommentar på denna sida av frågan påpekade HUAWEI att amerikanska myndigheter redan genomförde en grundlig och kostsam 18-månaders säkerhetsgranskning av Huawei-enheter under 2012, utan att hitta ”några bevis” för att företaget överhuvudtaget arbetade med den kinesiska regeringen för att spionera på alla utländska medborgare, inklusive amerikaner.

Enkelt formulerat: Är Huawei inne så kan inte Ericsson använda bakdörrar utan att upptäckas.

"Ur det asiatiska perspektivet är det uppenbart att "Washington" utåt sett använder den kinesiska motståndarens rädsla-faktor för att pressa Five Eyes-alliansen för att följa upp i dess anklagelser," Samtidigt betonas att "oberoende beslut och åtgärder från någon av alliansmedlemmarna säkert kommer att förändra bandet mellan dess medlemmar, särskilt inom det internationella samfundet." Där är vi nu.

NSA- tjänstemän beskriver alltsedan Ingvars Åkessons dagar sina svenska motsvarigheter som ”extremt kompetenta, tekniskt innovativa och pålitliga” och lovordade dem för att vara ”skickliga för att samla in en mängd olika kommunikationer”. Ja det tror väl fan det.

Särskilt hade det svenska FRA fått tillgång till NSA: s mest kraftfulla analytiska verktyg, kallat XKeyscore, som enligt NSA- dokument möjliggör hämtning från massövervakningsdata av ”nästan allt som en användare gör på Internet”. Om någon försöker hitta en beskrivning av hur FRA:s tjänstemän ser på NSA:s tjänstemän…..så beskriver nog det, ganska väl vem som egentligen gör vad i detta.

En inte alltför vågad gissning är att ingen säger någonting alls i det senare hypotetiska fallet.

NSA konstaterade vidare i sin rapport April 2013 att FRA ”fortsätter att få tillgång till mer data från ytterligare telekommunikationsföretag” – genom sina Oräkneliga dotterbolag och att ny svensk lagstiftning hade också gett FRA utökade befogenheter ifråga om kontraterrorism – att verka på rättsliga grunder internationellt. FRA-lagens internationella betydelse för datalagring kan alltså helt enkelt inte överskattas.

Enligt den amerikanska Spionbyrån NSA har det breda spelrum som gavs till FRA – bara för att vara snälla naturligtvis, så gav USA alltså Sverige extra ordinära befogenheter och dessutom så kände man att man dessutom måste redovisa varför man gjorde som man gjorde – gjort Sverige till en mer tillförlitlig och viktig övervakningspartner än Storbritannien – vem styr alltså vad i detta?

Precis som Julian Assange uttrycker det – om än inte i termer av den Djupa Staten utan mer i direkta termer av telekominfrastruktur. Sverige är den Djupa Staten i USA:s närmast allierade! Eller mer nominellt rättvisande – den som styr telekominfrastrukturen styr allt.

ELLER SOM BÖRJE EKHOLM UTTRYCKER DETTA: Han ser ingen framför Ericsson gällande 5G!

Var finns då betydande delar av datajättarnas serverkapacitet lokaliserad och varför är detta i det mest Clintonsoroslojala landet på jorden? Det kan alltså ingen idag missta sig på, alltså inte ens det Engelska parlamentet.

I slutändan och betraktad ur en global synvinkel så handlar problemet inte bara om 5G-infrastruktur, utan om teknikens potential att revolutionera många andra industrier, från utbildning till logistik, hälsovård och mer. ”Enbart denna teknik kommer att skapa exponentiella spin-offeffekter för att driva ekonomierna och konkurrenskraften för tidiga 5G-adoptionsländer. Det är värt att notera att vissa av dessa länder kanske inte upplevs vänliga mot USA, till exempel Ryssland, afrikanska länder, Pakistan, etc. Är sådana potentiellt blomstrande effekter på dessa länders ekonomi ett bekymmer för Washington? Kanske bara den Djupa Staten kan svara på det, ” allt handlar om Investor och den Djupa Staten.

Så nej, Israel är och förblir bara ett simpelt konfliktskapande verktyg i Mellanöstern för den Djupa Statens räkning, så länge som det nu varar.

Bidrag till Clintonfoundation anyone, för att kunna avlyssna som överallt annars…

Ukraina, Israel och Estland har ju absolut ingenting att göra med Ericsson och kontroll över telekominfrastrukturen, ingenting alls….

Vad gäller Five Eyes så är det ju som det är med den saken….

A little over a month after the UK approved Huawei’s limited involvement in the British digital market, concerns have reportedly arisen as to whether a long sought after trade accord with Washington is still on the table.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram